Salihović: Tužan sam zbog HSV-a, a što se mene tiče - nikad ne reci nikad

Bh. fudbaler iz Njemačke za SportSport.ba

Salihović: Tužan sam zbog HSV-a, a što se mene tiče - nikad ne reci nikad · Intervju

HSV je do subote bio jedini tim u Njemačkoj koji je još od 1963. - kada je osnovana Bundesliga u ovom formatu - konstantno igrao u najjačem njemačkom rangu. Legendarni sat koji je na Volksparkstadionu otkucavao godine, mjesece, dane, sate i sekunde provedene u Bundesligi minulog vikenda se nakon 54 godine zaustavio i resetirao.

Bundesligini dinosauri, jedini koji su preživjeli sve, čekali su u posljednjem kolu da Koln napravi iznenađenje u Wolfsburgu, ali ga nisu dočekali, a zajedno sa svima u klubu zbog ispadanja u niži rang je tugovao i Sejad Salihović (34). Igrač čija nas je ljevica bezbroj puta uveselila, u ovoj sezoni nije imao preveliku minutažu, no teško mu pada tužna sudbina koja je zadesila Hamburger SV, o čemu je po prvi put govorio za SportSport.ba. Dotakao se također i planova za budućnost, ali i reprezentacije BiH. 

"Naravno, tužan sam zbog ovoga što se dogodilo Hamburger SV-a. To je veliki klub. U posljednjim sedmicama je išlo sve u dobrom smjeru, pobijedili smo bili Borussiju M'Gladbach, Wolfsburg i Freiburg, ali, eto, na kraju se ispostavilo da to nije bilo dovoljno. Vjerujem da će se posložiti dobro kockice ovog ljeta i da će se Hamburger SV ekspresno vratiti tamo gdje pripada, a to je u Bundesligu", javio se Sejad Salihović iz Njemačke za SportSport.ba.

Hamburger SV je danas potvrdio da Salihoviću neće biti ponuđen novi ugovor. S tim naš fudbaler nije iznenađen.

"Znao sam da neću ostati, odnosno bio sam spreman za to. U godinama sam, nisam mnogo igrao i poštujem što su tako ljudi u klubu odlučili. Meni je u svakom slučaju bila čast i zadovoljstvo biti dio kluba kao što je Hamburger SV. Jesam li mogao više? Slagao bih kada bih rekao da nisam očekivao da ću igrati više, ali izmijenilo se nekoliko trenera i svaki je imao neke svoje ideje. Nije bilo lako. Šta je, tu je."

Iako je već u poznim igračkim godinama, Salihović ističe da još ne planira okačiti kopačke o klin.

"Stižu me godine, svjestan sam toga, no još sam spreman igrati na visokom nivou. Kroz karijeru nisam imao nekih velikih povreda i to mi je svakako olakšavajuća okolnost. Vidjet ćemo kakvih će ponuda biti sada. Ne vjerujem da bih mogao negdje van Evrope ponovo otići, ali u životu sam naučio da nikad ne treba reći nikad, tako da sačekajmo..."

Dotakao se Salihović i reprezentacije BiH. Uvjeren je da stvari dolaskom Roberta Prosinečkog krenuti u pravom smjeru.

"Gledao sam baš ove posljednje utakmice. Ima puno novih igrača, pogotovo ovih mlađih, što je pozitivna stvar. Nadam se da će novi selektor Robert Prosinečki pronaći pravu kombinaciju i našoj reprezentaciji donijeti dosta uspjeha. O njemu samom generalno ne treba trošiti riječi. Svi znamo da je svojevremeno bio veliki igrač, ima ogroman respekt svugdje..."

Reprezentaciji još nije rekao 'zbogom', no svjestan je kako je kraj došao.

"Za mene je nešto neopisivo igrati za svoju zemlju, svaki put sam davao posljednji atom snage. Danas više nisam mlad kao nekad, godine idu, teško je da opet očekujem da se nađem ponovo na spisku. Pogotovo sada kada nisam puno igrao i kada nemam klub, a svi znamo da su to jako bitne stvari."

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U posljednje vrijeme nekoliko igrača se oprostilo od reprezentacije BiH. Posljednji u nizu je Medunjanin.

"Za mene to nije nikakvo iznenađenje. Ibišević, Lulić, Medunjanin i ostali koji su tu godinama bili su dali mnogo za reprezentaciju i njihovu odluku treba poštovati i poželjeti im sreću. Meni je svakako bila čast dijeliti svlačionicu sa svima njima", istakao je Salihović na kraju razgovora za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi