Leipzig nastavio sa sjajnom formom i ponovo se približio Dortmundu na samo pet bodova
Marcel Halstenberg je bio strijelac oba gola za Leipzig

Ekipa Ralfa Rangnicka pruža sjajne partije

Leipzig nastavio sa sjajnom formom i ponovo se približio Dortmundu na samo pet bodova

S. Pašalić, foto: EPA

RB Leipzig je u 30. kolu njemačke Bundeslige savladao u gostima Borussiju Monchengladbach sa 2:1.

Monchengladbach je na početku utakmice imao nekoliko prilika da stigne do vodstva, ali nije iskoristio svoje prilike, a onda su gosti u 17. minuti poveli sa 1:0 nakon što je Halstenberg sa bijele tačke postigao gol.

Bio je to rezultat prvog poluvremena, a početkom drugog poluvremena u 53. minuti Leipzig je povećao vodstvo nakon što je Halstenberg postigao i svoj drugi gol na ovoj utakmici.

Domaći su uspjeli smanjiti u 61. minuti nakon što je Plea postigao gol za 2:1. Do kraja su i jedni i drugi imali nekoliko prilika da stignu do gola, ali se rezultat nije mijenjao.

Leipzig je tako nastavio svoju seriju sjajnih rezultata, a ekipa Ralfa Rangnicka je posljednji put poražena prije tri mjeseca na domaćem terenu od Borussije Dortmund.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Leipzig se petom pobjedom u nizu učvrstio na trećem mjestu i sada ima 61 bod, dok je Borussia Monchengladbach na 5. mjestu sa 51 bodom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi