Hrvatski fudbaler se našao u velikom skandalu: Pao na doping testu, karijera mu se ruši
FOTO: EPA

Sve se okrenulo iz temelja

Hrvatski fudbaler se našao u velikom skandalu: Pao na doping testu, karijera mu se ruši

H. Zilić

Jedan od najtalentovanijih fudbalera u regiji i momak koji igra sjajnu sezonu, hrvatski potencijalni reprezentativac Mario Vušković (20) pao je na doping testu prenose mediji u Njemačkoj.

Vušković je član HSV-a, a navodno je bio pozitivan na supstancu eritropoetin (Epo) tokom redovne kontrole.

HSV će pauzu koja nastupa zbog Svjetskog prvenstva iskoristiti da odradi mini pripreme i turneju u SAD-u. Tamo će se zadržati devet dana, a sa ekipom nije otputovao mladi hrvatski fudbaler.

Iz kluba su potvrdili da Vušković ne trenira sa ekipom, a Njemački fudbalski savez je pokrenuo istragu protiv pomeutog fudbalera zbog skandala u kojem se našao.

"U dodacima prehrani postoje nespecifične tvari, ali epo je specifična stvar koja teško može nesvjesno ući u tijelo", rekla je glasnogovornica NADA-e, njemačke antidopinške agencije u obrzaloženju razloga suspenzije.

Vušković bi mogao napraviti problem klubu. Naime, ugledni Kicker piše da bi klubu mogli biti zaustavljeni svi transferi dok se cijeli slučaj ne zaverši.

Oglasi

Pored toga, HSV bi mogao izgubiti i novac koji je uložio u Vuškovića koji je u redove tima sa sjevera Njemačke došao na ljeto 2021. godine iz redova Hajduka u transferu teškom 6,5 miliona eura.

Vušković je prošao sve mlađe kategorije Hajduka, igrao je za prvi tim, ima i 15 nastupa za U21 reprezentaciju Hrvatske uz dva postignuta gola, čak se govorilo da bi mogao pronaći svoje mjesto na spisku selektora Zlatka Dalića za Mundijal u Kataru.

Sada mladi fudbaler mora spašavati karijeru, a ako se ispostave crne slutnje, mogao bi dobiti žestoku suspenziju od najmanje dvije godine gdje ne bi mogao da se bavi profesionalno fudbalom.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Vušković je sjajnim igrama u HSV-u stigao i na radar klubova iz Bundeslige, ali sada se situacija skroz okrenula.

Mladi fudbaler krajem godine puni 21. godinu i sigunro će mu ovo biti jedan od najtežih rođendana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi