Normalan građanin danas ne želi biti na ulicama ovog grada: Ove slike pokazuju i zašto
Foto - Screenshot

Derbi donosi dosta nevolja

Normalan građanin danas ne želi biti na ulicama ovog grada: Ove slike pokazuju i zašto

Midhat Šljivak

St. Pauli i HSV danas na Millerntor stadionu igraju veliki derbi grada Hamburga.

Kao i uvijek, duel vječitih rivala privukao je veliku pažnju, a na ulicama nije moglo bez nereda.

Navijači velikih rivala odlučili su se sukobiti pred derbi. Došlo je do fizičkog obračuna među njima i policija je morala reagovati.

Pripadnici specijalnih snaga hamburške policije nisu nikog štedili. Ušli su među navijače, nisu imali milosti prema njima i nekoliko osoba je uhapšeno.

Normalni građani danas nikako nisu željeli biti na ulicama ovog grada. Jasan je i razlog zašto je to tako jer derbi uvijek donese poprilično naelektrisanu atmosferu.

Oglasi

Ovo je prvi derbi nakon dvije i po godine bez ikakvih navijačkih restrikcija i zbog toga su vjerovatno i navijači oba tima znatno ratoborniji nego inače.

Za sada nema detalja o povrijeđenim osobama, niti informacijama koliko je navijača uhapšeno, ali će to policija sigurno objaviti tokom noći.

Za St. Pauli i HSV utakmice protiv gradskog rivala veće su od bilo kojih drugih u Njemačkoj i tako je otkako se igraju utakmice ovih ekipa.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Večerašnji meč u Drugoj Bundesligi bit će ukupno 108. duel ovih timova. Naravno, HSV je mnogo uspješniji jer ipak se radi o velikanu njemačkog fudbala.

Ovaj tim je slavio 68 puta u gradskom derbiju, 23 puta je pobijedio St. Pauli, a 16 utakmica je završeno bez pobjednika.

Top Komentari

SarajFK
Divljaci!!!!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi