Navijačka nekultura će biti žestoko kažnjavana u Njemačkoj: Na udaru je jedan od velikana

Nema više oprosta

Navijačka nekultura će biti žestoko kažnjavana u Njemačkoj: Na udaru je jedan od velikana

H. Zilić

Njemačka se nedavno suočila sa prekidom utakmice između Bochuma i Borussije Monchengladbach jer je sudija bio pogođen palstičnom čašom.

Slične scene su bile u Kielu na utakmici Kiela i HSV-a, a upravo na mečevima HSV-a često se vidi navijačka nekultura i bacanje čaša koje često znaju da idu prema igrčaima protivničke ekipe dok su na zagrijavanju.

Iz njemačkog velikana najavili su novi pravilnik pred domaće utakmice kako klub ne bi snosio posljedice zbog nekontrolisanog ponašanja navijača. 

"Čaše nalazimo po terenu, ispred stadiona, u hodnicima, korpe kao da ne postoje i onda imamo dosta posla dok se očisti stadion. Takva nekultura je nedopsutiva za Njemačku i bilo koji klub. Poradit ćemo na tom pravilniku za unos pića i prodaju istih. Vidjet ćemo šta Savez predlaže. Ne isključujemo žestoke kazne za navijače", saopštili su iz HSV-a.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

U HSV-u su ogorčeni nekim postupcima svojih navijača u posljednje vrijeme, a čini se da pomalo gube živce, obzirom da će njihov tim i ove sezone navjerovatnije ostati bez promocije u Bundesligu što znači da će to biti već četvrta godina u Cvajti, što je svakako bolan udarac za ekipu koja je jedan od sinonima za njemački fudbal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi