Kloppove trupe još će biti jače
Foto: EPA

Pulisic stiže na Anfield?

Kloppove trupe još će biti jače

M. Šljivak

Liverpool je u sezoni koja se polako bliži kraju igrao zaista sjajno.

Tim Jurgena Kloppa stigao je do finala Lige prvaka gdje ih čeka duel sa Real Madridom, ali će na titulu prvaka Engleske morati još pričekati barem jednu sezonu.

Ne treba sumnjati da će rukovodstvo Redsa učiniti sve kako bi dodatno pojačalo svoje redove tokom ljetnog prelaznog roka. Pred početak ove sezone učinili su pravu stvar potpisom Mohameda Salaha, a ofanzivni dio ekipe u narednoj bi mogao biti još jači.

Kako navodi njemački magazin Bild, prva želja Jurgena Kloppa u ljetnom prelaznom roku je fudbaler Borussije Christian Pulisic.

Mladi Amerikanac je zvijezda u najavi. Od njega se tek u narednim godinama očekuju prave stvari, a vrlo lako bi ih mogao provesti na Anfieldu.

Očekuje se da će ponuda Redsa za 19-godišnjeg fudbalera stići na adresu tima iz Dortmunda, a za njegove usluge su spremni izdvojiti 60 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pulisic je ranije bio predmet interesovanja i minhenskog Bayerna, ali konkretnih pregovora između dvije strane nije bilo.

Američki fudbaler je ove sezone nastupio 40 puta za Borussiju, a postigao je pet golova, te je upisao sedam asistencija.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi