HSV slavio na gostovanju u Kolnu
Foto: EPA

Nova pobjeda HSV-a

HSV slavio na gostovanju u Kolnu

Utakmicom između Kolna i Hamburger SV-a otvoreno je drugo kolo njemačke Bundeslige. 

Hamburger SV je večeras uspio doći do drugog trijumfa u sezoni, ovoga puta protiv Kolna, a nakon 90 minute igre izabranici Markusa Gisdola na "Rhein Energie" stadionu su slavili rezultatom 3:1. 

Prvi gol Hamburger SV je postigao u 28. minuti. Za vodstvo gostiju se pobrinuo Hahn, da bi potom u 34. minuti Wood na asistenciju Waldschmidta udvostručio prednost HSV-a na 2:0.

Iako je Hamburger SV od 59. minute zbog isključenja Mavraja igrao s igračem manje, Koln to nije uspio iskoristiti. Do gola domaći su stigli tek u 90. minuti preko Cordobe, međutim sve dileme oko pobjednika riješio je Holtby u posljednjim sekundama utakmice. 

Ovom pobjedom Hamburger SV je, barem privremeno, zasjeo na čelo tabele s maksimalnih šest bodova, dok je Koln pretposljednji bez bodova. 

Bundesliga, 2. kolo:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Koln - Hamburger SV 1:3

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi