HSV-u nije do šale, ali već su im "prišili" i novi grb

Konačno u Cvajti

HSV-u nije do šale, ali već su im "prišili" i novi grb

E. Škorić

Šestostruki prvak Njemačke i bivši evropski prvak, HSV, danas se oprostio od Bundeslige. 

Nikada do danas HSV nije igrao u Drugoj ligi, no ovaj put se njegovi nogometaši nisu uspjeli spasiti tragičnog scenarija.

Unatoč pobjedi nad Borussijom M'gladbach (2:1), HSV je ispao u Cvajtu, a u nadoknadi vremena navijači su prekinuli utakmicu jer su teško podnosili da prvi put u historiji njihovi ljubimci sele u drugu ligu.

Na stadionu u Hamburgu uvijek je bio mjerač HSV-ovog boravka u Bundesligi i danas je poslije 54 godine i 261 dan završena slavna epizoda. U međuvremenu se neko našalio na Twitteru, pa HSV-u dao novi grb sa strelicom prema dole.

S druge strane, mnogi zaljubljenici u najvažniju sporednu stvar na svijetu u Njemačkoj jedva čekaju žestoke duele HSV-a i St. Paulija u 2. Bundesligi naredne sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi