Suze na licima igrača, navijači nisu mogli podnijeti ovako tužan kraj

HSV ispao prvi put u historiji

Suze na licima igrača, navijači nisu mogli podnijeti ovako tužan kraj · Udarna vijest

E. Škorić

Prvi put u historiji kluba HSV je ispao u 2. Bundesligu i ovaj dan će Hamburžani teško zaboraviti.

HSV je u posljednjem kolu ugostio Borussiju Moenchengladach i, unatoč trijumfu, nije stigao do 16. mjesta koje vodi u doigravanje za ostanak u ligi.

Planove im je pomrsio Wolfsburg, koji je savladao otpisanog Koelna, pa HSV prvi put od nastanka Bundeslige mora da ide u niži rang.

U 90. minuti, kada su shvatili da je kraj, navijači HSV-a počeli su da pale zastave iza gola, a onda je došlo i do prekida. Veliki broj pripadnika specijalne policije pojavio se na terenu, a utakmica je bila prekinuta barem 10 minuta.

Na licima igrača HSV-a mogle su se vidjeti suze, a navijači su palili sve što su mogli. Tuga je golema, ovakav scenarij nisu željeli, niti su se nekad prije suočavali sa ovakvim bolom.

Top Komentari

Benjamingst
Druga bundesliga jaca od 80% Europski prvi liga.... sto placete I tu ce vam biti dobro.
8 5
Fuad_Željo
ma i vakat im je bio da ispadnu
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi