Htio je biti bolji od Messija i Ronalda, a onda su došla "tri amigosa" i ralje šoubiznisa

Neymaru fudbal više nije prioritet

Htio je biti bolji od Messija i Ronalda, a onda su došla "tri amigosa" i ralje šoubiznisa

E. Čaušević

Prije desetak godina mnogi su vjerovali da će Neymar postati najbolji fudbaler svijeta i da će nadmašiti čak Lionela Messija i Cristiana Ronalda, ali se to još uvijek nije desilo.

Neymar je još kao tinejdžer igrao za Santos na najvećem nivou i na sebe je skrenuo pažnju mnogih klubova. Postao je već tada jedan od najvažnijih igrača reprezentacije Brazila i činilo se da je jednostavno suđeno da nadmaši sve i dođe do fudbalskog vrha.

Na ljeto 2013. godine Neymar je napravio korak ka tome kada je potpisao za Barcelonu gdje je došao kako bi učio od najboljih. Veoma brzo je osvojio nekoliko titula među kojima je i ona Lige prvaka, ali nakon četiri godine htio je da napusti klub.

Neymar je osjećao kao da ga Messi "guši" i da je konstantno u njegovoj sjeni. Želio je postati bolji od Messija i odlučio je potpisati za PSG. No, samo dvije godine kasnije ispostavilo se da je to veliki promašaj, a zatim je nakon svega Neymar želio da se vrati ponovo u Barcelonu i Messijev "zagrljaj".

Povratak na Camp Nou mu nije uspio i jednostavno će morati u Parizu pokazati ono zbog čega je došao, a to je da je najbolji igrač svijeta. Ipak, pored svih dešavanja na terenu dosta više stvari je van terena koji ga sputavaju ka konačnom cilju.

Image result for messi neymar ronaldo

Naime, Neymar je postao prava zvijezda i poznata ličnost u punom smislu. Živi stilom kao američke zvijezde i to je jednostavno nešto što u fudbalu ne prolazi. Mnogi smatraju da Neymar jednostavno previše pridaje pažnju stvarima koje nisu vezane za fudbal i nekad mu je važnije da ide na revije, u noćne klubove, i razne destinacije što ga je na kraju i koštalo.

Neymar će u februaru naredne godine proslaviti 28. rođendan i nije ni blizu onoga što su u tim godinama postili Messi i Ronaldo. Također, zanimljivu prilu objavili su francuski mediji o Neymarovim prijateljima koji žive s njim već godinama.

Tri amigosa

Gil Cebola, Jota Amancio i Carlos Henrique prate Neymara od dolaska u Barcelonu i žive s njim. Oni zajedno žive u vili u Parizu i Neymar je svakom od njih dao neki zadatak i posao kako bi se brinuli o njegovoj karijeri.

Cebola je Neymarov privatni fotograf iako je kratko bio i njegov agent, dok je Amancio zadužen za stvari oko biznisa i dijeli Neymaru savjete oko ulaganja novca i slično. Što se tiče Henriquea mnogi vjeruju da je on mozak ekipe ili "Tim Neymar" kako oni to nazivaju. On prati ponude sponzora i odlučuje u kojim reklamam će Neymar učestvovati.

Image result for neymar and friends

Neymar je za svoje prijatelje omogućio više nego što su ikada mogli sanjati. Oni čak imaju i plate, te mjesečno zarade preko 10.000 eura, a također smještaj i sve ostale troškove pokriva Neymar. Mnogi vjeruje da upravo to sputava Neymara na fudbalskom putu.

Nema ništa loše u tome paziti porodicu i prijatelje, ali jednostavno Neymar nema potrebni mir i priliku da nekada bude daleko od svih. Brazilac daje prevelik značaj na tome da gradi svoj imidž i status zvijezde u svijetu i izgleda kao da mu fudbal više nije toliko bitan i izazovan.

Isplati se biti Neymarov prijatelj

Koliko je Neymar omogućio svojim prijateljima najbolje pokazuje činjenica da oni zarađuju ogroman novac, a praktično da ne rade ništa. Mnogima izgleda kao da ih Neymar plaća samo da budu tu, te da im je "izmislio" neke pozicije i poslove kako bi opravdao činjenicu da im daje ogromne sume novca.

Cebola je od svega toga pokrenuo modni brend, otvorio je tatto radnju i stalno organizuje događaje da promoviše svoje proizvode. Na Instagramu ima oko 500.000 pratitelja i kao fotograf dobio je mnoge poslove u Brazilu.

 Gil Cebola is Neymar's personal photographer

Cebola, Amancio i Henrique dobro koriste činjenicu da su Neymarovi prijatelji i često sada partijaju po svijetu s poznatim ličnostima čak i kada igrač PSG-a nije tu. Organizuju često zabave u Neymarovo ime u Parizu, a to su uradili i nekoliko puta pred jako bitne utakmice što je naljutilo čelnike PSG-a.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Šoubiznis je pobijedio fudbal

Bivši marketing direktor Santosa, Eduardo Musa, vjeruje da ovakav način života najviše šteti Neymaru. On je bio Neymarov savjetnik šesto godina i dao je otkaz kada je shvatio da Neymar gradi ime u šoubiznisu, a ne fudbalu.

"Ne mogu da se žalim na nešto, to je bilo odlično iskustvo za mene kao profesionalca. Ipak, kada radiš s takvom zvijezdom nemaš privatni život. Nisam želio da moj život ispašta više i to je to. Što se tiče njegovih prijatelja nema sumnje da su mu veoma važni. Pokušao sam da to popravim i dao sam im neke pozicije da se osjećaju korisnim. Ovako izgleda svima da su tu samo zbog novca jer ga imaju na pretek, a ne rade ništa. Najtužnije je što je šoubiznis prezueo Neymara i fudbal je sve manje u njegovoj glavi", rekao je Musa.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adnanos
Glupost! Taj show biz ga je obogatijo i kad zavrsi fudbal zivit ce od toga. To je radio i jos uvijek radi Beckham. Fudbal je danas samo nacin da se obogatis a to Neymar radi vrlo dobro.
3 3
Hooruk
On je bio Neymarov savjetnik šesto godina i dao je otkaz... kud je pozurio sa otkazom
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti