On je to prošao na najgori način: Cuenca dao zlata vrijedan savjet za Ansua Fatija

Nekadašnja nada Barcelone

On je to prošao na najgori način: Cuenca dao zlata vrijedan savjet za Ansua Fatija

E. Čaušević

Mladi fudbaler Ansu Fati već je sedmicama jedna od glavnih priča nakon što je samo sa 16 godina debitovao za Barcelonu.

Ansu Fati je inače član juniorskog tima Barce, ali nakon velikih problema s povredama Ernesto Valverde mu je dao šansu u prvom timu što je ovaj tinejdžer itekako iskoristio.

On je zabio već dva gola u La Ligi, a prije nekoliko dana debitovao je z Barcelonu i u Ligi prvaka. Mnogi su ga već počeli porediti s Lionelom Messijem i poručili su da se od njega mnogo očekuje u budućnosti.

No, ovo nije prvi put da se dešava u Barceloni jer je i prije bilo nekoliko igrača od kojih se mnogo očekivalo. Od Bojana Krkića, pa do Isaaca Cuence, Cristiana Tella, Jeffrena, Gerarda Deulofeua...

Niko od njih nije uspio da ostvari ono što se očekivalo u Barceloni i sada igraju u nekim drugim klubovima. Nakon što se toliko počelo pisati o Fatiju oglasio se upravo Cuenca koji je dao savjet mladom igraču katalonskog kluba.

Cuanca je poručio da uopšte ne treba slušati šta mediji pišu jer će ga to psihički slomiti. Na taj način mu stavljaju nevjerovatan pritisak na leđa s čime se upravo Cuenca nije mogao izboriti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Najbolji savjet koji imam za Ansua Fatija jeste da u potpunosti ignoriše sve ono što mediji pišu o njemu. To je uništilo dosta omladinaca Barcelone u prošlosti jer stvore pritisak s kojim se ne možete nostiti jer ste još tinejdžer", rekao je Cuenca.

Cuenca je za prvi tim Barcelone debitovao 2012. godine, ali je samo godinu dana kasnije napustio klub. Trenutno je član japanskog Sagan Tosua.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije