Huligani Wisle završili u zatvoru

Zbog ubistva navijača Cracovije

Huligani Wisle završili u zatvoru

Osmorica huligana koji su ujedno navijači Wisle Krakow, osuđeni su na osam do 10 godina zatvora, jer su proglašeni krivim za ubistvo vođe navijača gradskog rivala Cracovije.

Radi se o napadu koji se dogodio prije dvije godine, ali je presuda stigla tek nakon što su trojica huligana pristala da svjedoče o nedjelima preostalih iz te grupe huligana. Inače, vođa navijača Cracovije je preminuo nakon što je zadobio teške povrede (64 ubodne rane) koje su nanesene noževima i mačetama.

Huligani su tokom cijelog procesa tvrdili kako su nevini, iako su sudije na raspolaganju imale video snimak napada kojeg su snimile nadzorne kamere.

Navijači Wisle i Cracovije jedini su u Poljskoj odbili potpisati tzv.Pozanjski pakt u kojem izmešu ostalog stoji kako navijači u obračunima neće korisitit oružije.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.