Na leđima 36 godina, ima 10 kilograma viška, a u lijevoj nozi bomba koju golman nije ni vidio

Hulk uživa u Brazilu

Na leđima 36 godina, ima 10 kilograma viška, a u lijevoj nozi bomba koju golman nije ni vidio

E. Čaušević

Atletico Mineiro danas je u gostima pobijedio Tombense u meču 2. kola šampionata Mineiro, a briljirao je iskusni Hulk koji je još jednom svima demonstrirao kakvu bombu ima u svojoj lijevoj nozi.

Atletico Mineiro je teže od očekivanog došao do pobjede protiv Tombensea, a gosti su utakmicu riješili tek u 89. minuti kada je Hulk zabio gol za konačnih 2:1.

Upravo je Hulk bio prva zvijezda današnje utakmice i pokazao je još jednom kakvu magiju ima u svojim nogama iako je na zalasku karijere.

Pored njega zablistao je i iskusni Paulinho koji je u 51. minuti utakmice doveo Atletico Mineiro u prednost kada je glavom pogodio za 1:0, a asistent je bio upravo Hulk koji je odlično centrirao s desne strane.

Ipak, Tombense se vratio u meč 15 minuta kasnije kada je Alex Sandro pogodio za 1:1 i činilo se da će to biti konačan rezultat ove utakmice.

No, igrači Atletico Mineira nisu odustajali do samog kraja što im se itekako isplatilo jer su na krilima Hulka došli do pobjede.

Oglasi

Nevjerovatni Hulk je u 89. minuti pogodio za 2:1 i demonstrirao je da i dalje ima nezaustavljiv udarac lijevom nogom jer je zakucao loptu u mrežu domaće ekipe, a golman Tombensea od siline udarca nije imao vremena ni da reaguje.

Koliko je Hulk popularan među navijačima Atletica vidjelo se i na kraju meča kada su pojedini fanovi Atletica utrčali na teren i krenuli prema svom junaku.

Jedan od njih se okliznuo i pao pred Hulkom kako bi mu tražio dres, a Brazilac ga nije mogao odbiti i upravo je njemu dao dres iako on nije bio jedini navijač koji je to tražio od njega.

[twitter]https://twitter.com/luscax013/status/1619778292822990848[/twitter]

Kada je skinuo dres vidjelo se da iskusni 36-godišnji napadač ima višak kilograma, ali mu to ne predstavlja problem da i dalje oduševljava svojim igrama.

Za Hulka je ovo bila druga utakmica u novoj sezoni i već treći pogodak, te ima i jednu asistenciju koju je upisao upravo na današnjem meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije