Hulk se vraća u Evropu?

Katalonci žele iskusnog Brazilca

Hulk se vraća u Evropu?

Nekadašnji brazilski reprezentativac, Hulk, već odavno nije u centru pažnje svjetske fudbalske javnosti. Tačnije, od 2016. godine kada je odlučio otići u Kinu.

Međutim, sada se špekuliše da bi se robusni napadač, poznat po razornom udarcu, "pod stare dane" mogao vratiti u Evropu.

Španski Diario Sport piše da su u Espanyolu optimistični u nastojanjima da dovedu Hulka na posudbu koja bi trajala do kraja sezone.

Inače, 33-godišnji Hulk je prošle sezone za Shanghai SIPG odigrao 37 utakmica i postigao 17 golova.

Vlasnik Espanyola, Kinez Chen Yansheng, je navodno u odličnim odnosima sa Hulkovim klubom, te će pokušati realizovati njegovu posudbu u januaru.

Ipak, da bi se posao sklopio, Shanghai SIPG bi morao pristati na plaćanje dijela Hulkovim primanja jer su ona trenutno prevelik zalogaj za katalonski klub.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Espanyol je trenutno u teškoj situaciju, a vjeruje se da će Katalonci u januaru pokušati dovesti četiri kvalitetna pojačanja koja bi im pomogla u borbi za opstanak. Možda jedno od njih bude baš Hulk.

Hulk se proslavio u dresu Porta iz kojeg je 2012. otišao u Zenit za 40 miliona eura. nakon četiri godine u Rusiji zaputio se u Kinu. Shanghai SIPG je tada za njegov potpis izdvojio više od 55 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi