Hulk sinoć zabio najbolji gol u karijeri, a uopšte nije "aktivirao top" u lijevoj nozi!

Nevjerovatne škarice Brazilca

Hulk sinoć zabio najbolji gol u karijeri, a uopšte nije "aktivirao top" u lijevoj nozi!

E. Čaušević

Atletico Mineiro plasirao se u Copa Libertadores nakon što je u finalnom okršaju kvalifikacija za ovo takmičenje sinoć pobijedio sa 3:1 na svom terenu Millonariose, a još jednu nevjerovatnu utakmicu odigrao je Hulk koji je zabio čudesan pogodak.

Brazilski klub uspio je da u finalu kvalifikacija za novu sezonu Copa Libertadoresa izbaci kolumbijski Millonarios. U prvoj utakmici rezultat je bio 1:1, ali je Atlertico sinoć pred svojim navijačima slavio u revanšu sa 3:1 i zasluženo prošao dalje.

Ponovo je fantastičnu utakmicu odigrao iskusni Hulk koji igra u nevjerovatnoj formi nakon što se prije nekoliko godina odlučio vratiti u Brazil.

Ovaj 36-godišnjak se u Brazil vratio nakon 16 godina igranja u inostranstvu, te je počekom 2021. godine potpisao za Atletico Mineiro i ispostavilo se da je donio odličnu odluku jer zaista blista u ovom klubu.

Hulk je i sinoć bio junak u pobjedu Atletica i oduševio je ponovo svojom igrom, ali je u finišu meča uspio da zabije gol za pamćenje koji je jutros glavna tema na društvenim mrežama širom svijeta.

Atletico je poveo u 49. minuti utakmice kada je Hulk upisao asistenciju za Paulinha koji matira golmana gostiju za 1:0 i veliko slavlje navijača brazilskog kluba.

Oglasi

Paulinho je u centru pažnje bio i u 81. minuti jer se po drugi put upisao u listu strijelaca i pogodio je za 2:0. No, konačan udarac gostima je sedam minuta kasnije zadao upravo Hulk.

Ovaj put Paulinho je bio asistent i sjajno je centrirao loptu u kazneni prostor Millonariosa, a potom je Hulk škaricama s nekih 13-14 metara spektakularno pogodio mrežu kolumbijskog kluba i stavio tačku na ovu utakmicu.

Millonariosi su uspjeli u trećoj minuti sudijske nadoknade zabiti počasni pogodak kada je Uribe pogodio za konačnih 3:1 i oproštaj od Cope Libertadores za ovu sezonu što se tiče kluba iz Kolumbije.

Da Hulk na startu nove sezone igra u nevjerovatnoj formi najbolje pokazuje statistika koju je upisao iskusni Brazilac.

On je na dosadašnjih 11 odigranih utakmica u novoj sezoni uspio da zabije čak devet golova, te je upisao i dvije asistencije. S Atleticom ima ugovor do kraja iduće godine i nema namjeru u skorije vrijeme da ide u penziju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi