Hull i Everton podijelili bodove

Premiership, 19. kolo

Hull i Everton podijelili bodove

Fudbaleri Hull Cityja i Evertona podijelili su bodove u meču 19. kola Premiershipa odigravši 2:2.

Domaći su poveli nakon šest minuta igre, a strijelac pogotka bio je Dawson i to nakon kornera. Coleman i Gareth Barry su nakon toga imali priliku da uzvrate, ali nisu uspjeli.

Rezultat 1:0 stajao je na semaforu sve do sudijske nadoknade prvog poluvremena kada je David Marshall postigao autolog za izjednačenje rezultata.

Drugo poluvrijeme donijelo je dva pogotka, po jedan u obje mreže. Prvo je Snodrass pogodio za domaće u 65. minuti za novo vodstvo, ali Everton je ipak do boda uspio da stigne u 84. minuti kada je strijelac pogotka bio Ross Barkley. 

Hull je nakon ovog meča ostao u opasnoj zoni sa 13 bodova iz 19 mečleva, dok je Everton na sedmom mjestu sa 27 bodova.

Potražite više informacija na temu Premier league:



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi