Humanitarna utakmica u Zenici privukla veliki broj bh. sportista
Kapa dole svim akterima večerašnje humanitarne utakmice u Zenici, koja se igrala za Almina Gazića iz Zenice

Utakmica igrana za Almina Gazića iz Zenice

Humanitarna utakmica u Zenici privukla veliki broj bh. sportista

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Večeras je u Zenici u dvorani na Bilmišću pred oko 400 gledalaca održana humanitarna utakmica između MNK "Calp" iz Zenice, te selekcije "Humanih zvijezda", sastavljenih od sadašnjih i bivših proslavljenih bh. sportista.

Utakmica je igrana za Almina Gazića (34) iz Zenice, inače oca dvije djevojčice, koji je prije tri mjeseca obolio od melanoma – karcinoma kože, koji se proširio na limfne čvorove, jetru i kosti.
Terapija koja mu je potrebna da bi se borio s ovom bolešću u prvoj fazi košta 60.000 maraka koje Gazić, nažalost, nije u mogućnosti sam sebi osigurati.

S tim u vezi grupica ljudi na čelu s bivšim nogometašem Aldinom Džidićem, predsjednikom MNK “Calp” Safetom Kubatom, te Fikretom Fejzić-Saliji ispred nevladine organizacije "Ljubičica" odlučili su da pokrenu ovu humanu akciju, koja će biti začinjena nogometnom utakmicom.

Bilo je lijepo večeras u Zenici, na malonogometnom terenu gledaoci su mogli vidjeli mnoge majstore nogometa, koji su nekada žarili i parili u BiH, ali i inostranstvu.

Humane zvijezde igrale su u sastavu: Šabić, Škoro, Glavaš, Brkić, Mujezinović, Džidić, Tuka, Bolić, Muslimović, Crnogorac, Hukić, Hodžić, Bešić, Ribić, Martinović, Bošnjak, Beganović. Trener: Mehmed Janjoš.

MNK "Calp" Zenica: Beganović, Čolić, Šišić, Delić, Kuduzović, Šehić, Imamović, Pjanić, Bajramović, Čančar, Brkić, Seferović, Bašić. Trener: Safet Kubat.

Vrhunac večeri desio se pred kraj prvog poluvremena, kada je oficijalni spiker Rešad Mamela prekinuo utakmicu, da bi u dvoranu ušli predsjednik nogometnog saveza BiH Elvedin Begić, te selektor reprezentacije Robert Prosinečki, koji su gromoglasnim aplauzom ispraćeni od svih aktera i publike na Bilmišću.

Vrijedi istaći da je utakmica završena rezultatom 6:6, a svoje nogometne vještine posebno je iskazao naš najbolji atletičar Amel Tuka, koji je postigao tri gola za ekipu Humanih zvijezda.

Na kraju utakmice svi gledaoci su se slikali s današnjim akterima ove humane manifestacije, koja je još jednom pokazala zajedništvo i veliko srce svih aktera, koji su uprkos tome što je nedjelja, danas odvojili svoje vrijeme, kako bi pomogli da se spasi jedan mladi život.

Uvjereni da će i ovaj put humanost Bosanaca i Hercegovaca izaći na vidjelo, porodica poziva sve ljude da, u skladu sa svojim mogućnostima, uplate sredstva za njegovo liječenje.

Uplate iz BiH na račun broj 134-481-10020614-40, Almin Gazić, ASA VANK. Uplate iz inozemstva: Almin Gazić, Vranduk 22, 72212 Nemila, broj računa 10020203955, IBAN BA391413551320192492, SWIFT CODE BKAUATWW kod BOSNA BANK INTERNACIONAL DD SARAJEVO.

Pomozimo ocu dvije djevojčice da dobije bitku za život!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi