Hummels: Nama ovo ne treba, ovo nisu navijači
Foto: EPA

Hummels o navijačima Njemačke protiv Češke

Hummels: Nama ovo ne treba, ovo nisu navijači

S. Bošković

Fudbalska reprezentacija Njemačke bila je bolja od reprezentacije Češke rezultatom 2:1 u utakmici sedmog kola grupe C kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. 

Ipak, ova utakmica neće se pamtiti po pobjedi Njemačke, nego po skandiranjima i ponašanju navijača Elfa. 

Prema pisanjima njemačkih medija, oni su vrijeđali napadača Timu Wernera, strijelca jednog gola u ovaj utakmici i igrača RB Leipziga. Pored toga slali su nacionalističke poruke, koristili pirotehnička sredstva, ometali intoniranje himni, te čak nisu poštovali ni minutu šutnje za dva preminula češka fudbalska zvaničnika.

"Ovo je katastrofa. Nama ne treba ovakva podrška s tribina. Ovo nisu navijači, nego su huligani koji nemaju veze s fudbalom", rekao je razočarano Mats Hummels nakon utakmice, te dodao: 

"Vrijeđali su Wernera i skandirali neke stvari. Mi se distanciramo od ovog jer ne želimo da se dovodimo u vezu s ovim. To je razlog zašto se na kraju susreta nismo uputili do tribine da se zahvalimo navijačima". 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi