Hummels napušta Dortmund, želi osvojiti Ligu prvaka

Odlučio da je vrijeme za rastanak

Hummels napušta Dortmund, želi osvojiti Ligu prvaka

Endin Čaušević

Odbrambeni fudbaler Borussije Dortmund, Mats Hummels, na kraju sezone mogao bi napustiti ovu njemačku ekipu.

Naime, već nekoliko sezona Hummels se nalazi na meti nekoliko evropskih ekipa, ali nije želio da napušta tim u kojem je stekao slavu. Ipak, čini se da je njemački igrač konačno "prelomio" da je vrijeme za odlazak.

"Ne želim da ide, ali će to biti velika odluka. S godinama dolazi i taj osjećaj da ne morate uvijek pobijeđivati, ali shvatio sam kad ne osvojim titulu u sezoni da sam sve bliže penziji. Želim osvojiti Ligu prvaka, to je moj san. Izabrat ću klub za koji vjerujem da može doći do kraja u tom takmičenju", rekao je Hummels.

Njemački Bild već je počeo sa špekuacijama gdje bi ovaj odbrambeni igrač mogao nastaviti svoju karijeru, a u prvom planu je Manchester United koji već nekoliko sezona pokušava dovesti Hummelsa na Old Trafford.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ipak, United nije jedini koji je pokazao interes. Hummels se nalazi na meti Liverpoola, Chelseaja, te Barcelone koju ovog ljeta očekuje rekonstrukcija u defanzivnoj liniji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi