Hummels nije ljut: "I moji potezi se ne sviđaju nekom"

Oglasio se nakon što je izbačen iz reprezentacije

Hummels nije ljut: "I moji potezi se ne sviđaju nekom"

Bayernov defanzivac Mats Hummels iznenađujuće se nije našao na popisu njemačkog selektora za kvalifikacije za Euro 2020.

Hummels je godinama bio standardni reprezentativac Njemačke, ali odlukom selektora Löwa zajedno sa Boatengom i Müllerom je prekrižen, te više neće nastupati za nacionalni tim.

Odluka selektora Hummelsu ni danas nije jasna, ali ljutnja, kako kaže, ne postoji.

"I ja radim stvari s kojima drugi ljudi nisu sretni, pa se ne mogu ljutiti na odluke drugih koje se tiču mene. Istina, sva trojica mislimo da smo zaslužili malo više poštovanja, ali shvaćam da je selektoru bilo teško pronaći pravi način da nam obrazloži svoju odluku", kazao je Hummels, pa potom dodao:

"Unatoč svemu, osam godina igranja za reprezentaciju bilo je fantastično".

Govoreći o stvarima za kojima žali, posebno je istaknuo Svjetsko prvenstvo i utakmicu protiv Južne Koreje u kojoj je u samoj završnici imao priliku da odvede Elf dalje.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Da sam tada zabio gol, vjerovatno bismo prošli dalje i sve bi izgledalo drugačije", istakao je sjajni stoper.

Hummels je za reprezentaciju Njemačke debitovao još 2010. godine upravo kod Löwa, a u međuvremenu sakupio je 70 nastupa i pritom postigao pet pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti