Sjajan meč u Amsterdamu: Njemačka stigla do pobjede u 90. minuti

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Sjajan meč u Amsterdamu: Njemačka stigla do pobjede u 90. minuti

Reprezentacije Holandije i Njemačke danas su odigrale sjajnu utakmicu na Amsterdam Areni. Na kraju je Njemačka slavila sa 3:2 u susretu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Uzbuđenja su na ovoj utakmici počela u 15. minuti kada je Njemačka povela nakon gola Sanea. Nakon toga Holanđani su imali dvije sjajne prilike, ali Manuel Neuer je bio sjajan na golu Njemačke.

Elf je kaznio domaće za promašaje 11 minuta prije kraja prvog poluvremena kada Gnabry sjajno prodire po lijevoj strani i fenomenalno pogađa za 2:0. To je bio i konačan rezultat prvog dijela.

U nastavku meča, Holandija se vraća već u 48. minuti kada nakon centaršuta Depayja dobro reaguje De Ligt i smanjuje na 2:1, da bi samo 15 minuta kasnije Depay poravnao rezultat na 2:2.

Kada se mislilo da će susret bitzi okonačn upravo tim rezultatom, Njemačka dolazi do pobjede u 90. minuti koju joj je donio Schulz nakon asistencije Reusa.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Što se tiče ostalih utakmica koje su igrane u istom terminu, treba reći da je Poljska pobijedila Latviju sa 2:0, baš kao i Belgija Kipar. U onim manje atraktivnim mečevima Sjeverna Irska je sa 2:1 bila bolja od Bjelorusije, a Slovenija i Sjeverna Makedonija su podijelile bodove odigravši 1:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi