Video: D. Kurbegović

Selektorica BiH nakon poraza

Hurem: Čestitam Engleskoj, ali i svojim igračicama

Ženska fudbalska reprezentacija poražena je danas u Trening centru N/FSBiH od Engleske.

Izabranice Samire Hurem su u kvalifikacionom meču za plasan na Svjetsko prvenstvo 2019. poražene rezultatom 2:0, a rezultat je mogao biti i ubjedljiviji da na golu naše selekcije nije briljirala Envera Hasanbegović.

„Čestitam mojim igračicama jer smo odigrali taktički dobru utakmicu protiv najbolje reprezentacije u Evropi. Nesretno smo i primile prvi gol. Na kraju smo imali igračicu više i htjeli postići pogodak, primili smo drugi gol iz penala. Čestitam Engleskoj na pobjedi. Zahvaljujem se ovoj divnoj publici na podršci. Zahvaljujem se i predstavnicima medija koji su takođe uz nas sve vrijeme", kazala je Hurem, pa dodala:

"U junu nastavljamo kvalifikacije i nadamo se da ćemo protiv Kazahstana i Velsa doći do bodova.“

Medijima se obratila i reprezentativka Melisa Hasanbegović:

„Možemo reći da je ovo dobar rezultat za nas jer je Engleska jedna od najboljih ekipa u Evropi. Moramo već početi da mislimo na naredne susrete sa Kazahstanom i Velsom jer želimo da osvojimo bodove protiv njih.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi