Hurem: Favoritkinje smo zbog našeg rejtinga

Sutra počinje kvalifikacijski turnir Lige prvaka

Hurem: Favoritkinje smo zbog našeg rejtinga

E. Škorić

Najtrofejnija ženska momčad  u BiH SFK 2000 Sarajevo u narednim danima će nastupiti na kvalifikacionom turniru Lige prvaka za žene. 

U Sarajevu će se igrati turnir, a SFK 2000 će odmjeriti snage sa PAOK-om, Vllaznijom i Bettembourgom.  Bordo dame sutra od 17 sati igraju prvi meč protiv Vllaznije, predstavnika Albanije.

"Sutra počinju kvalifikacije i igramo protiv prvakinja Albanije. Igrali smo protiv njih prije dvije godine i tada smo pobijedili. Želimo sada ponoviti taj rezultat. Napustile su nas četiri igračice, ali vjerujem u mlade igračice koje su dobile priliku", rekla je Samira Hurem.

"Albanke su dovele nekoliko pojačanja jer tu vide neku šansu. PAOK ima tradiciju i ima ambicije da ide u Ligu prvaka. Prvakinje Luksemburga su tu prvi put, ali ne znači da su loše. Ovo je jedna izjednačena grupa. Pratili smo rivalke, nisam vidjela neku veću prijetnju. Sve je do nas. Nemamo pritisak, a najvažnije da djevojke pruže maksimum i urade sve ono što se dogovorimo", dodala je trenerica SFK 2000.

"Nekako bih nas proglasila favoritima upravo zbog našeg rejtinga. Nažalost, nedostajaće nam te igračice iz razloga što sada igraju mlade igračice koje su bile na klupi. Kada ove mlade budu sada u ekipi, nedostajaće klupa. Ponosna sam što su te cure otišle u Švedsku. Igrajući u Ligi prvaka, naše djevojke mogu lako da naprave dobre transfere u karijeri", dodala je Hurem.

"Ekipe danas stižu. Sve je spremno. Imamo iskustva, sedam godina već pripremamo ove turnire i znamo šta treba. Pregledani su stadioni, tereni... Što se tiče  turnira, jedva čekamo da počne. Podrška publike je ono što vam uvijek da dodatnu snagu i to nam najviše treba. Posebno nam to treba sada kada imamo mladu ekipu", istakla je Azra Numanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi