Selektori ženske nogometne reprezentacije BiH

Hurem: Mlada smo ekipa, treba više raditi i rezultat će doći

Dino Kurbegović

Nogometašice BiH danas su u Trening centru N/FSBiH  u Zenici poražene od selekcije Belgije rezultatom 0:5, te su tako upisale i drugi poraz u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Nakon utakmice komentar utakmice dala je i selektorica reprezentacije Samira Hurem.

"Prvo poluvrijeme smo igrali odlično, baš smo odigrali onako kako smo se dogovorili. Imali smo šansu na početku i mislim da je ono bio penal i crveni karton, trebali smo povesti, ali nema veze. Nastavili smo isto, ali smo našom greškom primili gol, što pokazuje da smo još nezrela ekipa. Kako je vrijeme odmicalo, pokazalo je kolika je razlika u kvaliteti", govori Hurem.

Ogromna razlika je u kvaliteti, uz nedostatak četiri standardne igračice u reprezentaciji BiH.

"Belgijanke imaju veliki broj kvalitetnih igračica, nametnuli su nam jak tempo, mi nismo imali snage. Zadnjih 15. minuta, je bili dovoljno da dođe lopta to njihovih igračica i to završava u našoj mreži. Nisam zadovoljna reakcijama našeg golmana, posljednja dva-tri gola mogla je bolje reagovati. Ne pravdam se sad, Belgija je jača, ali nedopustivo je da nam lob udarcima daju golove", kaže Hurem.

U narednom periodu treba više raditi i za par sezona kvalitet će isplivati na površinu.

"Moramo više raditi, popravljati, Belgija nije Njemačka, ali je blizu tog vrha. Mi ako želimo da postanemo bolji, igračice moraju i individualno raditi, Nogometni savez je počeo davno ulagati u ženski nogomet. Mi smo mlada ekipa, ali to je jedan duži proces, a dobra igra i ono čemu težimo vidjeli smo danas u prvom poluvremenu", kazala je Hurem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.