Hurem: Imamo potencijal, prikupljamo informacije o timu iz Luksemburga

Uoči nastupa u Ligi prvaka

Hurem: Imamo potencijal, prikupljamo informacije o timu iz Luksemburga

A. Beganović

Igračice SFK 2000 Sarajevo odigrale su generalku uoči početka ovogodišnjeg nastupa u UEFA Ligi prvaka.

One su na gostujućem terenu u Crnoj Gori savladale prvakinje te države Breznicu. Susret u nedjelju završen je pobjedom bh. šampionki rezultatom 3:2.

“Protiv Breznice smo odigrale posljednju provjeru uoči početka UEFA Lige prvaka. Izmijenile smo tim ovog ljeta, trebale su nam situacije u kojima vidimo kako se igračice ponašaju. Dobile smo profil igre kakav želimo i vidjele smo kako trebamo igrati. Zadovoljna sam utakmicom.”, rekla je Samira Hurem, dodavši:

“Igračice koje nose našu igru su odigrale dosta dobro. Njima su se priključile mlade igračice u izvedbi. Ima još dosta prostora za nas, ali se kockice polahko slažu. Naravno, bilo je tu i grešaka i na dobrom smo putu.”

SFK 2000 Sarajevo u sklopu UEFA Lige prvaka 18. augusta igra protiv Racing FC Uniona iz Luksembruga. U slučaju pobjede 21. augusta nastupit će protiv pobjednika meča Benfica - Kiryat-Gat.

“Nema jednostavnih protivnika. U ovom takmičenju igrate protiv šampionki svojih država. U Luksemburgu ženski fudbal sigurno nije na visokom nivou. Imamo tradiciju, prednost, ali moramo biti svjesne da danas svi timovi ulažu. Nemamo mnogo informacija o njima. Prvenstvo u Luksemburgu je slabije od našeg i ne znamo u ovom trenutku da li će igrati sve domaće igračice ili određene fudbalerke iz Francuske. Dosta je nepoznanica. Tragale smo za informacijama na raznim skauting mrežama i ono što znamo jeste da određeni nedostatak kvaliteta kompenziraju fizičkom spremom.”, dodaje Hurem.

Na kraju, Hurem se dotakla i mladih igračica svog tima, koje su već postale sastavni dio SFK 2000 Sarajevo i reprezentativnih selekcija BiH.

“Imamo potencijala. Marijana Ana Milinković, Gloria Slišković i Maja Jeličić nastupaju za naš prvi tim, doprinose kvaliteti igre. Teško je dati očekivanja za njihovu budućnosti, ali uz dobar rad sigurno je da mogu napraviti dobru karijeru. Mi kao klub smo brend, igramo Ligu prvaka i budimo interes. Ovog ljeta
imamo tri fudbalerke koje su iz SFK 2000 Sarajevo otišle u dobre, Evropske klubove. Mladim igračicama preporučujem da se posvete radu, razvoju individualnih vještina i da ne idu rano, jer trenutno imaju dovoljno prostora da se razviju i dodatno sazriju kao fudbalerke”

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije