Hurem: Vjerujemo da možemo ponovo savladati Kazahstan
Ženska nogometna reprezentacija BiH želi se pobjedom nad Kazahstanom oprostiti od domaće publike

Ženska nogometna reprezentacija BiH dočekuje Kazahstan

Hurem: Vjerujemo da možemo ponovo savladati Kazahstan

D. Kurbegović

Posljednju utakmicu pred domaćom publikom u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine, seniorska ženska reprezentacija BiH odigraće sutra, 12. juna u Trening centru u Zenici. Protivnice selektorice Samire Hurem su nogometašice Kazahstana. Nakon poraza od Velsa u gostima sa 1:0, koji je bio peti uzastopni u kvalifikacijama, ambicije bh. seniorki su upisati pobjedu na domaćem terenu. Uz malu povredu Lidije Kuliš, ostale nogometašice su spremne za susret. 

Selektorica Samira Hurem, vjeruje da će sutra ekipa odigrati dobar meč i upisati pobjedu, te se na pravi način oprostiti od domaćih navijača

Hurem je prokomentarisala prethodni meč s Velsom u kojem je bh. tim poražen sa 1:0.

„Naš cilj je bio da osvojimo tri boda protiv Velsa, tada bi i raspoloženje u ekipi bilo još bolje. Mi smo pružili tamo koliko smo mogli, ali to nažalost nije bilo dovoljno. Fale nam neke standardne igračice. U prvom poluvremenu smo možda imali i više od igre od Velsa, ali na kraju smo bili poraženi. Vidjeli su se i fizički nedostaci naše ekipe u odnosu na protivnika. Mi jedva čekamo utakmicu s Kazahstanom u kojoj želimo bodove i igračice će pružiti maksimum na terenu. Lidija Kuliš i Milena Nikolić imaju problema s povredama, ali nama su one bitne reprezentativke i nadamo se da će biti prevaga protiv Kazahstana. Želimo pred našom publikom da dođemo do bodova", kazala je Hurem.

Kapitenka Milena Nikolić očekuje pobjedu i prekid crne serije

„Što se tiče utakmice s Velsom, u prvom poluvremenu smo im dobro parirali i imali bolje šanse koje nismo iskoristili. U nastavku je domaćin igrao visok presing i imao inicijativu. Odbranili smo i penal, ali ni poslije toga nismo uspjeli da se podignemo na viši nivo i poražene smo. Sutra nas očekuje novi meč. Dobro smo radili i spremali se za Kazahstan. Imamo kvalitetniji tim, ali kraj je sezone i prisutan je umor kod igračica. Bez obzira na to mi ćemo pružiti maksimum i očekujem da ostvarimo pobjedu, kako bi prekinuli ovaj crni niz poraza", istakla je Nikolić.

Lidija Kuliš smatra da bh. reprezentacija ima mlade i talentovane fudbalerke

„Nedostaje nam nekoliko standardnih igračica, ali tu su neke nove i mlađe koje su zaista odlične. One imaju priliku da se pokažu na ovakvim utakmicama i da se uz nas starije uigraju što će nam koristiti i u narednim kvalifikacijama. Vjerujem da ćemo osvojiti tri boda protiv u sutrašnjem susretu", kazala je Kuliš.

Meč Bosna i Hercegovina-Kazahstan počinje sutra u 17:30 sati u Trening centru NS/FS BiH u Zenici, ulaz na utakmicu je slobodan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi