Selektorica reprezentacije BiH

Hurem: Za mene je današnji dan pobjeda ženskog nogometa

Dino Kurbegović

Ženska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u Trening centru N/FSBiH u Zenici pred oko 2000 gledalaca minimalno poražena rezultatom 1:0 od trećeplasirane reprezentacije s posljednjeg Mundijala, selekcije Engleske.

Izabranice Samire Hurem izdržale su sve napade favorizovani gošći do 85. minute, a onda je naša golmanica Almina Hadžić kapitulirala. Ipak nakon poraza, sa suzama u očima, selektorica je bila ponosna na svoje igračice i sve ono što se danas desilo u Zenici.

"Ja bi se prije svega zahvalila ovoj divnoj publici, ovo danas je bio praznik ženskog fudbala u Zenici. Ovaj sport je danas preporođen, danas je publika bila naš 12 igrač, žao mi je zbog poraza na kraju, ali moje igračice su dale sve od sebe, zahvaljujem se posebno njima, Nogometnom savezu BiH, Emi Bukovici, koja je animirala ljude i danas smo svi zajedno uspjeli u onome što smo zacrtali", ističe Hurem.

U posljednje tri utakmice osjeti se pomak u igri reprezentacije BiH.

"Da smo danas imali dvije-tri kvalitetnije igračice možda bi i pobijedili Englesku, mi strašno brzo napredujemo, brže nego što i mi očekujemo. Mi imamo svoj proces, imamo dosta mladih kvalitetnih igračica, a kao što sam vam već prije kazala u naredne tri-četiri godine ova reprezentacija će biti zrela za odlazak na veliko takmičenje. Danas nam je malo falilo za taj bod, ali ja razumijem Engleska mnogo ulaže u ovaj sport i onaj pogodak pred kraj utakmice jednostavno se morao desiti. Za mene je ovo jedna pobjeda, ova publika i ovaj današnji dan će ostati duboko urezan u naša sjećanja", kazala je Hurem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi