Održana konferencija za medije

Hurtić: Ako sam ja problem, mogu otići

U svečanom salonu Svetozar Vujović danas je održana konferencija za medije FK Sarajevo uoči predstojeće utakmice 6. kola BHT Premijer lige BiH. 

Prisutnim novinarima obratili su se Almir Hurtić i Samir Radovac, a na samom početku šef stručnog štaba FK Sarajevo je iznio svoja očekivanja od utakmice protiv NK Metalleghe BSI koja se igra u ponedjeljak na Koševu. 

"Svi igrači koji su odsustvovali protiv Mladosti su sada u pogonu. Cijelu sedmicu su radili s punim intenzitetom i na sreću možemo računati ponovo na njihove usluge. Što se tiče utakmice, većina ekipa se brani na Koševu. Prema mojim procjenama Metalleghe BSI je do sada igrao otvoreno, to je jedan od rijetkih manjih klubova koji igra otvoreno i njihov trener forsira takvu igru. Puno toga će ovisiti o nama. Želimo ispraviti nedostatke i sigurno da ćemo u ponedjeljak izaći s namjerom da pobijedimo", kazao je Hurtić.

Hurtić je istakao da mu pritisak ne predstavlja problem, koliko određenim igračima. 

"Od početka je pritisak prisutan i navikao sam na to. To je veći problem kod mlađih i novih igrača koji moraju igrati, donositi odluke, izgledati dobro na terenu i imati samopouzdanje. Ja kao trener znam šta ovaj klub želi, dugo sam tu i sigurno da je svaka utakmica na određeni način pritisak. Nemam problema s tim", kaže Hurtić. 

Na pitanje šta su razlozi slabih igara u novoj sezoni, odgovorio je: 

"Ova ekipa po mojoj trenutnoj procjeni pruža 60 posto svojih mogućnosti, a teško je reći šta su razlozi. Pokušavamo da analiziramo, da stvari rješavamo u hodu, ali mislim da je psihološki pritisak i atmosfera koja se napravila uticala na invidualni učinak igrača. Onda kao tim i kolektiv u nekim situacijama izgledamo dosta loše. Očekujem od igrača da se stabilizuju psihološki, da znaju o čemu se radi i ubijeđen sam da možemo igrati bolje."

Trener Sarajeva dodao je da novajlija Perica Ivetić neće biti u kombinaciju za nadolazeću utakmicu. 

"On se tek jučer priključio treninzima i neće biti u konkurenciji za utakmicu. Trenirao je invidualno u proteklom periodu, ali invidualni trening ne može ni blizu kompenzirati onaj timski. Trebat će mu vremena da se adaptira i bude spreman za ozbiljne utakmice. Očekujem da to bude poslije pauze."

Navijači Sarajeva nisu zadovoljni načinom na koji Hurtić vodi klub i tražili su od njega ostavku. 

"Svako ima svoju analizu. Prije svega ja sam zaposlenik kluba i tu sam dobio ugovor. Kada klub ne bude zadovoljan mojim angažmanom i načinom vođenja, onda ćemo sigurno razgovarati. Ako sam ja problem, nije problem da ja odem. Pokazao sam u proteklom periodu da sam uvijek u službi kluba i za dobrobit sam spreman na bilo šta."

Na kraju obraćanja novinarima Hurtić se osvrnuo i na zdravstveni status Husejinovića.

"Said je na dobrom fizičkom nivou i uskoro ga možemo očekivati u timu. Mi smo znali od početka da dugo nije igrao i da neće biti spreman da od prvog kola igra na dobrom nivou. Ranije sam rekao da će nam ubrzo dobro doći i za par utakmica će konkurisati za prvih jedanaest", riječi su Hurtića.

Podsjećanja radi, Sarajevo i Metalleghe će snage odmjeriti u ponedjeljak na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović-Hase" s početkom u 17:30 sati. Bit će to ujedno posljednja utakmica 6. kola BHT Premijer lige BiH. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti