Hurtić: Imamo dobar igrački kadar, ali treba nam vremena

Trener Sarajeva pred sutrašnji meč

Hurtić: Imamo dobar igrački kadar, ali treba nam vremena

Fudbaleri Sarajeva sutra na stadionu Asim Ferhatović Hase igraju protiv Krupe meč 4. kol Premijer lige BiH.

Strateg Bordo tima Amir Hurtić poručuje da on i njegovi fudbaleri nisu zadovoljni igrom i rezultatom protiv Čelika u prošlom kolu, te da će to pokušati nadoknaditi protiv Krupe.

"Kontantovali smo da meč u Zenici nije bio na nivou posebno one utakmice proitv Zrinjskog. Sagasili smo se da smo podbacili i da smo trebali dobiti tu utakmicu. Igrali smo veoma loše u prvom poluvremenu. Naša ekipa je dobro sastavljena, ali treba joj vremena da se uigra. Imamo mnogo mladih igrača i oni imaju oscilacija u igri i to se vidjelo protiv Čelika. Trebat će nam vremena da počenomo igrati svaki meč kao protiv Zrinjskog. Veoma nam je teško igrati jer većinom ekipe koje igraju protiv nas igraju da ne izgubi ili da prime samo jedan gol i te mečeve je veoma teško igrati. Tako je igrao Čelik protiv nas i oni su bili veoma zadovoljni bodom. Mislim da moramo igrati mnogo bolje protiv takvih ekipa", rekao je Hurtić.

On je komentariso i odlazak Leona Benke te je poručio da je to bila želja samog fudbalera još prije tri mjeseca.

"Leon Benko je prije tri mjeseca izrazio želju da napusti klub. Zato smo i doveli Ahmetovića koji je veoma dobar napadač. Ne možete zadržati napadača koji ne želi ostati u klubu. Milsim da smo pogodili sa njegovom alternativom, odnosno Ahmetovićem", rekao je Hurtić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Strateg Bordo tima je poručio da je Krupa veoma dobar tim koji igra dobre kontanapade i da će meč biti veoma težak.

"Činjenica je da Krupa igra dobro. Oni čekaju šansu iz kontri, ali imaju i dva ili tri dobra ofanzivna igrača. Očekujem tešku utakmicu. Želimo ih pobijediti, ali neće biti lako", poručio je Hurtić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi