SportSport.ba izabrao idealni tim 3. kola Premijer lige

Mešanović igrač kola, Kostić trener

SportSport.ba izabrao idealni tim 3. kola Premijer lige

Adnan Beganović

Odigrano je 3. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojem je između ostalog Željezničar u derbiju savladao Široki Brijeg (2:0), Zrinjski bio ubjedljiv protiv Olimpica (4:1), dok su Čelik i Sarajevo podijelili bodove (1:1).

U ovom kolu istaklo se nekoliko fudbalera, a redakcija najčitanijeg sportskog portala za igrača kola proglasila je napadača Zrinjskog Jasmina Mešanovića koji je postigao tri gola, dok je trener kola Miloš Kostić čiji su izabranici na Grbavici nadigrali goste iz Širokog Brijega.

Irfan Fejzić (Željezničar) - Golman Željezničara sjajuno je odradio svoj posao u duelu sa Širokim Brijegom. Imao je jedan bespotreban "izlet" u prvom poluvremenu, ali kod vodstva njegove ekipe 1:o imao je nekoliko sjajnih intervencija i jedan je od najzaslužnijih za pobjedu Željezničara.

Siniša Stevanović (Željezničar) - Njegova najbolja partija u ovoj sezoni. U odbrani je bio na visini zadatka, a po desnom boku pravio je Širokom probleme i u fazi napada.

Matija Katanec (Zrinjski) - Stoper Zrinjskog u duelu sa Olimpicom bio je na visini zadatka. U odbrani je svoj posao odradio maksimalno korektno, dok je tokom prekida u šesnaestercu Olimpica uvijek bio opasan. Zabio je i pogodak i to jedan od najljepših u 3. kolu.

Haris Mehmedagić (Sloboda) - Sloboda je stigla do druge pobjede u sezoni i nalazi se na čelu tabele sa sedam bodova. Tuzlaci su savladali Vitez s minimalnih 1:0, a Mehmedagić je iskoristio ukazanu priliku. Sasvim korektno je odradio svoje zadatke u odbrani i zaslužio je da se po prvi put nađe u timu kola.

Safet Šivšić (Čelik) - Iako je Čelik s pripremama počeo dvadesetak dana prije početka prvenstva uspio je u tri kola osvojiti četiri boda. Prije duela sa Sarajevom izabranici Kemala Alispahića su bili prežaljeni, no na terenu su pružili svoj maksimum i uspjeli su ostati neporaženi. Uz lijevu aut liniju igrao je Šivšić koji je u odbrani dobro obavio svoj posao, a uspio je asistirati Smriki za pogodak koji je Čeliku donio bod.

Goran Brkić (Mladost): Mladost je stigla do prve pobjede u sezoni. Na svom terenu fudbaleri Mladosti savladali su Metalleghe (3:2), a jedan od najzaslužnijih za trijumf bio je Brkić. Sjajni veznjak u ovom susretu pokazao je klasu, držao je sredinu terena svoje ekipe i postigao je dva pogotka.

Tomislav Tomić (Zrinjski): Veznjak mostarske ekipe igra u sjajnoj formi. Protiv Olimpica je ponovo bio "motor" svoje ekipe. U svakoj akciji iza koje je slijedila opasnost po gostujući gol Tomić je učestvovao, a u fazi odbrane je po običaju bio sjajan. 

Jovan Blagojević (Željezničar): U derbiju kola Plavi s Grbavice su bili bolji od Širokog Brijega. Iako nije postigao pogodak ili pak upisao asistenciju Blagojević je po procjeni redakcije portala bio najbolji igrač susreta. Od njega počinju sve akcije Željezničara, on je igrač koji diktira tempo Željine igre i koji je zadužen za presjecanje akcija protivničkog tima. Na derbiju sa Širokim Blagojević je sve to radio i ponovo je oduševio.

Aleksandar Radulović (Metalleghe) - Iako je njegova ekipa pretrpjela poraz u 3. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine Radulović je pronašao svoje mjesto u timu kola. Odigrao je ovaj veznjak sjajnu partiju, a kao plod dobre igre stigla su i dva sjajna pogotka, no na njegovu žalost nisu bila dovoljna za baremv bod.

Ivan Lendrić (Željezničar): Iz kola u kolo Lendrić pruža sve bolje partije. I u duelu sa Širokim Brijegom bio je na visini zadatka. Postigao je vodeći pogodak, a kod drugog koji je riješio pitanje pobjednika upisao je i asistenciju.

Jasmin Mešanović (Zrinjski): Jedan od najboljih napadača Premijer lige Bosne i Hercegovine u prva dva kola nije bio na svom nivou, no u 3. je pokazao zbog čega je na cijeni. Mešanović je u pobjedi Zrinjuskog nad Olimpicom postigao tri gola i zasluženo se našao u timu kola.

Igrač kola: Jasmin Mešanović (Zrinjski)
Trener kola: Miloš Kostić (Željezničar)

SportSport.ba igrač lige, 3. kolo:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

IME I PREZIME Klub bodovi
Jasmin Mešanović Zrinjski 10
Goran Brkić Mladost 8
Jovan Blagojević Željezničar 6
Ivan Lendrić Željezničar 4
Matija Katanec Zrinjski 2


SportSport.ba igrač lige, ukupni poredak

ime i prezime klub bodovi
Siniša Dujaković Metalleghe 10
Haris Duljević Sarajevo 10
Jasmin Mešanović Zrinjski 10
Mladen Ilić Krupa 8
Sulejman Krpić Sloboda  8

 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti