Trener Sarajeva pred derbi

Hurtić: Lično bih volio da je derbi došao kasnije

Edmir Škorić

Veliki gradski derbi između Željezničara i Sarajeva igra se sutra s početkom u 20:30 sati, a danas je održana zajednička press konferencija.

Uvod u presicu bilo je produživanje ugovora između kompanije Porsche BiH i najvećih bh. klubova. 

"Sutrašnja utakmica zaslužuje veliki publicitet. Odradili smo dobre pripreme, spremili smo se i fizički i taktički. Računam na sve igrače osim Kovačevića i Mihojevića, koji su povrijeđeni. Za nas je sutra velika utakmica, baš kao i za Željezničar. Derbi možda neće biti previše kvalitetan, obje ekipe su pune novih igrača i trebat će im vremena da se bolje uigraju. Lično bih volio da se ovaj meč igra u 3. ili 4. kolu, ali nema veze. U novoj sezoni imamo visoke ambicije i želimo je otvoriti na najbolji način", rekao je Hurtić, nastavivši:

"Željo ima dvije pobjede u zadnja dva derbija, ali svaka utakmica je novi izazov. O tim stvarima nećemo razmišljati. U utakmicu ulazimo puni motiva, i na neki način se želimo revanširati Želji za ta dva poraza. Ne smijemo raditi početničke greške i treba nam maksimalna koncentracija. Pritiska će, normalno, biti, ali mi smo profesionalci i navikli smo da se borimo sa tim".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na kraju osvrnuo se kratko na suđenje.

"Što se suđenja tiče, ne bih o tome da pričam jer sam ja trener. FK Sarajevo ima maksimalno povjerenje u NFSBiH i u suca Ognjena Valjića. Samo želimo da se nakon ovog derbija priča o fudbalskim stvarima, a ne o suđenju kao što je to bilo prošli put".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi