Sarajevo protiv Željezničara u nedjelju

Hurtić: Ne bih se složio da smo neki favoriti

Edmir Škorić

Pred nama je sarajevski derbi, a u 27. kolu igraju Sarajevo i Željezničar na stadionu Koševo.

"Ne slažem se da smo mi neki favoriti. Željo je mnogo uložio na polusezoni, doveo dosta provjerenih i kvalitetnih igrača i ne vidim da smo mi neki favoriti. Možda smo neki favoriti po zadnjoj utakmici, ali ne gledamo tako. Željezničar ima iskusnu ekipu, dosta je uložio i na njima je pritisak. Mi smo pokušali i pokušavamo da dajemo priliku mlađim igračima", rekao je trener Sarajeva Almir Hurtić, dodavši:

"I nama je, kao Želji, potrebna pobjeda. Respektujemo to da im trebaju tri boda za Evropu, ali i nama isto tako. Zato je ova utakmica u rezultatskom smislu podjednaka".

Posljednja tri derbija završena bez golova

"U nekoj matematici, mada se ne volim baviti matematikom, možda nama više odgovara neriješeno. Nismo ekipa sastavljena od igrača koji mogu da igraju na neriješeno. Ako bude neriješno, pa i to je u redu, ali idemo na pobjedu od početka". 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za kraj je Hurtić pozvao navijače da dođu na Koševo.

"Ovo je utakmica za navijače i želim poručiti da dođu u što većem broju da nas podrže. Ubijeđen sam da će doći i da će popuniti stadion Koševo"."Ovo je utakmica za navijače i želim poručiti da dođu u što većem broju da nas podrže. Ubijeđen sam da će doći i da će popuniti stadion Koševo".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti