Hurtić ostaje na čelu Akademije FK Sarajevo

Hurtiću povjerenje od Upravnog odbora FK Sarajevo

Hurtić ostaje na čelu Akademije FK Sarajevo

Adnan Beganović

Almir Hurtić zadržan je i imenovan na poziciju koordinatora Omladinskog pogona Fudbalskog kluba Sarajevo i šefa Akademije Bordo kluba za sezonu 2015/16 od strane Upravnog odbora aktuelnog bh. prvaka. Također, zadržani su i treneri, kao i osoblje Akademije za nadolazeću sezonu", prenosi službena stranica FK Sarajevo.

Hurtić, koji posjeduje “A” trenersku licencu, ukupno je 15 godina član Fudbalskog kluba Sarajevo. Dugi niz godina bio je član prvog tima Sarajeva, kao golman, a kasnije i kao trener golmana. Trenerskim pozivom se bavi od 2004. godine, a nakon višegodišnjeg rada u inostranstvu, krajem 2011. godine vratio se u Fudbalski klub Sarajevo. U svojoj dosadašnjoj karijeri, u dvogodišnjem periodu, bio je član stručnih štabova omladinskih reprezentativnih selekcija Bosne i Hercegovine", piše službena stranica FK Sarajevo.

"Prije svega, velika je čast i zadovoljstvo što mi je pružena prilika da nastavim rad koji smo započeli u proteklom periodu. Želim se zahvaliti rukovodstvu Kluba i moram istaći da sam veoma sretan.", kazao je Almir Hurtić za službenu stranicu, dodavši:

"Svjesni smo da je Akademija Fudbalskog kluba Sarajevo u procesu stvaranja igrača, i taj proces je zaista dugotrajan. Za godinu i pol, koliko već radi naša Akademija, nalazimo se u počecima, ali nas veseli što smo postigli dobar nivo u radu i organizaciji. Svakako, ima još prostora za napredak i težimo da unaprijeđujemo gotovo svaki segmenat naše Akademije. Želimo prije svega proširiti selekciju, poboljšati individualan rad. Svakako, jedan od naših ciljeva jeste i što bolja komunikacija i konekcija sa Školom fudbala "Asim Ferhatović-Hase", jer dječaci koji treniraju su naša budućnost i želimo što više dječaka iz klupske škole da imamo u selekcijama Akademije." 

Sa juniorima Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo raditi će trener Admir Hasančić, a sa kadetima Sanjin Alagić i Muhamed Džakmić. Pionire Bordo kluba trenirati će Memnun Suljagić i Esad Selimović, a Eldin Jarović i Admir Đelić čine medicinsko osoblje Akademije FK Sarajevo. Ismar Hadžiosmanović i Nermin Šabanović obavljat će dužnost tim menadžera, a Sabira Suljić je ekonom Akademije", naveli su iz FK Sarajevo.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti