Hurtić pred Radnik

Hurtić: Sa dosta optimizma dočekujemo Radnik

Edmir Škorić

Uoči susreta 24. kola Premijer lige BiH, Radnik - Sarajevo, održana je press konferencija.

Ispred FK Sarajevo govorili su trener Almir Hurtić, golman Bojan Pavlović i veznjak Samir Radovac.

"Ova utakmica je za nas veoma bitna, kao i sve ostale. Dolazi nam ozbiljan protivnik i mislim da će biti teška utakmica, pa je zato jako ozbiljno shvatimo. Atmosfera je dobra poslije dvije vezane pobjede i sa optimizmom dočekujemo meč u nedjelju", rekao je Hurtić, dodavši:

"Barbarić je odustan zbog crvenog kartona, Bekić vjerovatno neće biti spreman, a ostali su zdravi i spremni za igru".

"Mihojević, Kramar i Berberović su u opticaju da zamijene Barbarića, no vidjet ćemo još ko će zaigrati. Sve zavisi od sistema naše igre", ističe Hurtić.

Za kraj je još jednom nahvalio ekipu iz Bijeljine.

"Respektujemo ekipu Radnika, nezgodna je ekipa na gostovanju, imaju dobru kontru... No, nikoga se ne bojimo. Radnik ima nekoliko dobrih igrača kao što su Hodžić i Obradović. No, igraju timski, kao kolektiv su jako dobri".

Vidi video!

"Očekuje nas teška i tvrda utakmica. Igramo protiv najbolje odbrane lige i sigurno neće biti lako, ali šef nas je odlično spremio. U seriji smo od dvije pobjede i puni smo samopouzdanja", rekao je golman Pavlović.

"Cijela ekipa igra dobro od povratka Hurtića. Digli smo se. Ja sam imao dobre partije, ali to je ipak plod dobre igre kompletne ekipe", dodao je golman bordo tima.

Za kraj se novinarima obratio i Samir Radovac.

Vidi video!

"Očekujem tvrdu utakmicu, borbu za Evropu, ali nadam se pobjedi", rekao je Radovac.

"Pa sigurno da je promjena trenera dosta utjecala na promjenu u našoj igri. Atmosfera je sve bolja, dobili smo više na samopouzdanju u posljednje vrijeme".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Utakmica Sarajevo - Radnik igra se u nedjelju na stadionu Koševo s početkom u 16 sati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi