Hurtić: Shvatam da su navijači nezadovoljni

Press konferencija nakon utakmice

Hurtić: Shvatam da su navijači nezadovoljni

E. Čaušević

Fudbaleri Sarajeva jučer su remizirali na gostovanju protiv Mladosti (0:0) u okviru petog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Sarajevo ponovo nije uspjelo da ostvari pobjedu na gostovanju, dok je Mladost ispunila zacrtani cilj, a to je da "otkinu" bod ekipi s Koševa. Nakon utakmice održana press konferencija na kojoj su svoja viđenja o utakmici dala oba trenera.

"Još jedan neriješen razultat u gostima za nas. Danas nismo našli načina da pobijedimo ovu utakmicu iako smo u momentima bili bolja ekipa. Osjeti se umor na obje ekipe i to se vidjelo na igri. Nisam zadovoljan igrom svoje ekipe iako smo imali neke prilike gdje smo mogli pobijediti utakmicu, ali mislim da je ovaj rezultat realan", rekao je trener Sarajeva, Almir Hurtić, te dodao:

"Shvatam da su navijači nezadovoljni. Očekivanja su velika i mi smo veliki klub. Svako očekuje da mi pobjeđujemo utakmice lagano, međutim svi rade, treniraju i selektiraju. Nijedna ekipa u ovoj ligi nije bezveze, ne možete otići u goste kod neke ekipe sa sigurnošću i reći da ćete slaviti sa jednim ili dva gola razlike. Ove utakmice su to najbolje pokazale. Ja sam nezadovoljan jer smo trebali imati više bodova. Jednostavno uvukao se strah u igrače, mislim da nemaju dovoljno samopuzdanja da u pojedinim momentima igraju i iskoriste svoje prilike. Što se tiče mene ja sam tu, radim pošteno koliko mogu i znam. Preuzimao sam ekipu u dva navrata u teškim momentima. Selektirali smo jednu novu ekipu, imamo dosta novih igrača, ali vjerovatno da nesigurnost i neigranost utiče na razultate. Mogli smo biti bolji, nismo još izgubili utakmicu što je neka utjeha, ali nije alibi za lošije rezultate. Moramo bolje igrati jer ovi momci imaju potencijala".

S druge strane trener Mladosti, Nermin Šabić, kazao je da njegova ekipa može biti zadovoljna osvojenim bodom protiv Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Za nas je najvažnije da nismo izgubili utakmici i možemo biti zadovoljni osvojeni bodom. Nisam zadovoljan igrom u prvom dijelu, ali smo u nastavku dosta bolje stajali na terenu. Na pauzi smo iskoristili da damo dobre upute igračima koje su u konačnici i rezulltirali sa nekoliko dobrih šansi. Mislim da ne bi bilo nezasluženo ni da smo pobijedili. Atmosfera je vruhunska bila, jedna lijepa slika ide širom BiH sa današnje utakmice. Mi ćemo pokušati nastaviti niz bez poraza", rekao je Šabić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi