Huseinbašić: Maksimalno smo fokusirani na utakmicu sa Bosnom

Nogometaš Zvijezde za SportSport.ba

Huseinbašić: Maksimalno smo fokusirani na utakmicu sa Bosnom

S. Mlaćo

Nakon visokog poraza od Bosna Seme (3:0), nogometaši Zvijezde iz Gradačca priliku za popravni će imati u nedjelju proiv Bosne iz Visokog.

Zvijezda se trenutno nalazi na sedmom mjestu sa 27 osvojenih bodova i sigurno da će izabranici Bojana Magazina učiniti sve da savladaju Bosnu. Ovo je ujedno derbi kola, a za SportSport.ba je govorio jedan od najboljih nogometaša Prve lige Federacije i prvotimac tima sa Banja Ilidže Ermin Huseinbašić.

"Nismo baš dobro ušli u utakmicu od samog početka, još je sviran penal odmah u drugoj minuti za domaći tim i to nas je još više poremetilo. Poslije toga smo dosta naivno primili drugi gol, a suđenje ne bih da komentarišem jer svako je zadužen da obavlja svoj posao na najbolji način i za to imaju odgovorni ljudi. Samo smo sebi krivi i ne bih da tražim alibi u nekome drugom", dotakao se Huseinbašić susreta sa Bosna Semom.

Zvijezda ima veoma kvalitetnu ekipu, pa optimizma pred duel sa Bosno iz Visokog ne nedostaje.

"Za vikend nas očekuje veoma teška i jaka utakmica, ali mi odlično radimo ovu sedmicu i maksimalno smo fokusirani na tu utakmicu. Svi jedva čekamo da istrčimo na teren i da demantujemo sve ono što se desilo na utakmici sa Bosna Semom", jasan je naš sagovornik. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Nakon prošlog kola ne smiruju se strasti, te je veliki broj klubova nezadovoljan dijeljenjem pravde u prošlom. Sigurno je to veliki pritisak za sve sudije, a pravdu na Banja Ilidži će dijeliti Mirza Kazlagić iz Cazina.

"Ne želim se zamarati suđenjem jer na nama je da se spremamo i vrijedno radimo, te da budemo maksimalno fokusirani do pred sami početak utakmice i samo da razmišljamo kako ćemo istrčati na teren i iznijeti to kako najbolje znamo i ne sumnjam u nas niti jednu sekundu i nadam se najboljem za nas. To je pobjeda i nova tri boda", kazao je na kraju razgovora za SportSport.ba prvotimac Zvijezde Ermin Huseinbašić.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi