Huseinbašić: U Jablanicu idemo po tri boda

Huseinbašić pred Turbinu

Huseinbašić: U Jablanicu idemo po tri boda

M. Šljivak

Sutra su na programu utakmice 18. kola Prve lige FBiH.

Jedan od glavnih kandidata za ulazak u Premijer Ligu BiH ekipa Bratstva gostuje u Jablanici kod Turbine. 

Nakon što su u prošlom kolu na domaćem terenu sa 2:1 pobijedili ekipu GOŠK-a Gračanlije će pobjednički niz pokušati nastaviti i u Jablanici. 

Igrač odluke u prošlom kolu bio je mladi Ermin Huseinbašić koji je sa dva gola donio pobjedu ekipi Bratstva.

U razgovoru za naš portal Huseinbašić je rekao kako u Jablanici jednu tvrdu utakmicu, jer i domaći će imati imperativ pobjede nakon kikseva u protekla dva kola. Ipak, ističe da je Bratstvo trenutno u dosta kvalitetnija ekipa i da je uvjeren da će se u Gračanicu vratiti sa punim plijenom.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"To mi je veliki vjetar u leđa. Postići dva gola protiv ekipe kao sto je GOŠK nije mala stvar. Sretan sam, ali nova utakmica je već sutra tako da sam već fokusiran na sutrašnji meč sa Turbinom. Bio bih presretan kada bih i sutra postigao pogodak, ali tri boda su najvažnija", rekao je Huseinbašić.

Utakmica u Jablanici igra se u srijedu od 15 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.