Husejinović: Nije nemoguće da se vratim u Sarajevo

Fudbaler Dinama govorio pred derbi

Husejinović: Nije nemoguće da se vratim u Sarajevo

Jedan od onih koji vjeruje da će FK Sarajevo ostvariti pobjedu u nadolazećem 107. sarajevskom derbiju je i Said Husejinović.

Na Koševu se i danas vrlo rado prisjećaju Husejinovića. Lucidnim potezima, bravurama i neupitnim fudbalskim umijećem Husejinović je oduševljavao navijače Sarajeva, a ni nakon nekoliko godina ljubav na relaciji s navijačima nije izblijedila. Sadašnji član Dinama situaciju u bivšem klubu prati kao i kada je nastupao za Sarajevo i tokom razgovora za SportSport.ba je otkrio da nije nemoguće da se vrati na Koševo. 

"Iz Sarajeva sam otišao 2013. godine i vjerujte da i dan-danas jednako pratim dešavanja u klubu. Ja lično smatram da za Sarajevo nije nemoguće da ove sezone odbrani titulu, jer ima još kola do kraja, a uostalom evidentno je da je tim u dobroj formi. Ako Sarajevo pobijedi u derbiju, sve je moguće", kazao je Said Husejinović na samom početku razgovora za SportSport.ba. 

Ovaj bivši reprezentativac naše zemlje smatra da Sarajevo neće imati velikih problema sa Željezničarom, ukoliko tim sa Grbavice ne poboljša svoju igru. 

"Željezničar se jeste dobro pojačao u zimskom prijelaznom roku, ali realno gledajući oni nemaju nikakvu igru. Ako budu igrali kao u zadnje dvije utakmice, Sarajevo neće imati problema. Ipak, u derbiju je sve moguće i volio bih da pobijedi Sarajevo. Pobjeda bi bila važna u borbi za titulu i Evropu", istakao je Husejinović i potom se osvrnuo na potencijalne junake derbija. 

"Ima Sarajevo dosta dobrih igrača u svojim redovima. Mali Bekić je vrhunski strijelac, tu su još Benko, Duljević... Vidjećemo."

Husejinović se nakon isteka posudbe vratio u Dinamo i nije nemoguće da promijeni sredinu u ljetnom prijelaznom roku.

"Problemi sa povredama me ne zaobilaze. Dvije i pol godine nisam igrao, otišao sam onda u Lokomotivu i potom sam i tamo zadovio povredu. Sad sam opet u Dinamu i vidjet ćemo šta će se desiti na ljeto. Povratak u Sarajevo? Nije nemoguće", kazao je Husejinović.

Na kraju Husejinović je prokomentarisao i situaciju u BHT Premijer ligu BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Najveće iznenađenje sezone je Sloboda. Niko nije očekivao da će Tuzlaci biti u vrhu pored Zrinjskog, Sarajeva, Širokog Brijega i Željezničara. Ako Sarajevo ne bude prvak, onda bih volio da to bude Sloboda", poručio je nekadašnji fudbaler tima sa Koševa. 

Podsjećamo, Sarajevo i Željezničar se sastaju u nedjelju od 17:00 sati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti