Ko su najmlađi i najstariji akteri 107. derbija?

Sarajevo ima mlađi tim od Željezničara

Ko su najmlađi i najstariji akteri 107. derbija?

Dva dana uoči sarajevskog derbija zanimljivo je pogledati i koja ekipa ima mlađi sastav. Nakon nekoliko godina, taj tim nije Željezničar, već Sarajevo.

Prosjek starosti u timu sa Koševa je 24 godine, dok su igrači Plavih sa Grbavice 'nešto stariji' i njihov prosjek je 24,7 godina. 

Interesantno, i najstariji i najmlađi akteri derbija nastupaju u bordo dresu. Najiskusniji igrač koji će biti u konkurenciji za nedjeljni meč je Džemal Berberović, koji je rođen 5.11.1981. godine. Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine ima 34 godine i godinu je stariji od Jadranka Bogičevića (33), najstarijeg igrača iz Željine svlačionice.

Kada je riječ o onim igračima od kojih se tek očekuje da naprave mnogo toga u karijeri, ubjedljivo najmlađi fudbaler u oba tima je Demirel Veladžić, koji je rođen 15.5.1999. godine. Mladi Veladžić će narednog mjeseca proslaviti svoj tek 17. rođendan...

Ipak, obzirom da je objektivno teško očekivati da Veladžić nastupi u derbiju, treba spomenuti i standardnog člana udarne postave Sarajeva Advana Kadušića (18), koji će najvjerovatnije biti najmlađi igrač na terenu koševskog stadiona.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Najmlađi fudbaler Željezničara je 18-godišnji Ajdin Mujagić a, ukoliko Edis Mulalić na teren pošalje tim kakav se očekuje, najmlađi igrač Plavih trebao bi biti dvadesetogodišnji Kerim Memija.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi