Perica Ivetić: Pripreme? Pun gas, pakleno, jako!

Tuzlaci naporno rade u Međugorju

Perica Ivetić: Pripreme? Pun gas, pakleno, jako!

Fudbaleri FK Sloboda od četvrtka borave u Međugorju gdje se pripremaju za nastavak sezone Premijer lige BiH.

Iza izabranika Zlatana Nalića je još jedan naporan trening, nakon kojeg je ekipa SportSport.ba razgovarala se iskusnim Pericom Ivetićem,

"Sta da vam kažem? Svake pripreme su iste - teške, naporne, iscrpljujuće. Dovoljno bi bilo samo to koliko se puta skinemo i obučemo, a ne još i ovaj broj treninga. Malo je vremena za odmor. Ali tamo gdje smo stali jesenas, nastavili smo i na pripremama. Radimo pakleno, jako", poručio je Perica Ivetić, pa nastavio:

"Nadam se da će za ovaj dobar rad uslijediti i nagrada, a ta nagrada su dobri rezultati. Želimo što bolje predstaviti sebe, klub, grad, želimo Slobodu vratiti tamo gdje joj je mjesto - u sam vrh bh. fudbala".

"Želim naglasiti da mladi igrači jako dobro rade, da Sloboda ima veliki potencijal... Imamo dvojicu ili trojicu igrača sa virozama što nas malo koči, ali nije ništa alarmantno... Jednostavno se još navikavamo na ovakav sistem rada, da se sve radi na 'pun gas', ali ide dobro. Nemamo povreda i nadam se da će tako i ostati", istakao je fudbaler Slobode.

"Nadam se da ćemo nastaviti ovako, da ćemo pripreme u Međugorju obaviti na pravi način, a onda se vratiti u Tuzlu i spremiti za put u Antaliju... Uprava stoji iza nas i nadam se da poštuju sav naš rad, ali i ono što smo radili u prvom dijelu sezone".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Da li su dobro obavljene pripreme ključni faktor za dobre igre na proljeće?

"Ja mislim da su ovo moje 36. ili 37. pripreme. I nakon što završim igračku karijeru želim ostati u fudbalu, baviti se ovim poslom, pa analiziram svake pripreme, svaki trening i utakmicu. Pripreme kao pripreme, igrači se troše, teško je, ali svi smo mi profesionalci i ovo se mora proći da bi kasnije došli dobri rezultati", poručio je Ivetić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi