Husić i Lazić igrat će za BiH!
Muamer Tanković još uvijek nije donio odluku

Denijal Pirić potvrdio

Husić i Lazić igrat će za BiH!

Čelnici NS BiH odradili su još jedan odličan posao kada su u pitanju dovođenja mladih naših igrača koji igraju u Evropi pod zastavu Bosme i Hercegovine. 

Mladi 17-godišnj golman minhenskog Bayerna i njemačke reprezentacije do 17 godina Raif Husić, te 19-godišnji napadač Ajaxa Boban Lazić pristali su igrati za našu reprezentaciju. Uskoro ih možemo vidjeti u dresu naših mlađih reprezentativnih selekcija. 

Tehnički direktor NS BiH Denijal Pirić potvrdio je Dnevnom avazu da je posao oko Lazića već završen, dok je Husić na najboljem putu da završi dokumentaciju potrebnu za nastup u dresu našeg državnog tima. 

"Veoma nam je drago što se Lazić opredijelio da igra za BiH, mislimo da će on biti pun pogodak. S obzirom na to da je dokumentacija za njega završena, može se staviti na raspolaganje selektoru U-21 tima Vladi Jagodiću. Kada je riječ o Husiću, procedura izdavanja pasoša je u završnoj fazi. Nakon što bude gotova, preuzet ćemo stvar i obaviti ostatak formalnosti", rekao je Pirić za Avaz. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Pored njih dvojice Savez pod bh. zastavu pokušava dovesti i mladog napadača Fulhama i reprezentacije Švedske Muamera Tankovića, koji je u juniorskim kvalifikacijama postigao tri pogotka u duelu sa našim timom. Tanković još uvijek nije odlučio hoće li nastaviti igrati za Švedsku ili će se odlučiti za BiH. 

"Nastojimo svakome pružiti mogućnost da zaigra za BiH, ali odluka je na njemu. Imamo argumente i idemo na lijep način u nastojanju da svakom našem talentu otvorimo oči i dovedemo ga pod zastavu BiH. Kako god Tanković odluči, ne mislimo stati. U 2014. godine idemo još agresivnije", zaključio je Pirić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.