Bivši kapiten potražuje 72.400 KM od Slobode

Husić: Od žive Slobode svi ćemo imati koristi, od mrtve niko

Pred gotovo svaku polosezonu, bilo koje rukovodstvo tuzlanske Slobode suočava se s tužbama bivših igrača. Svojevremeno je tužbe Adnana Sarajlića, Amira Rekića i Mirze Čejvanovića rješavao UO Saliha Šabovića, potom tužbe Stefana Gavarića i Damira Smajlovića i nekadašnjeg predsjednika UO Davuda Zahirovića.

U međuvremenu nekoliko igrača je podnijelo tužbe protiv kluba, a od prošle godine Općinski sud u Tuzli presuđuje u njihovu korist. Najprije je tužbu dobio Muamer Zoletić, kojem je Sloboda dužna 47.100 KM, a 19. februara ove godine tužbu je dobio i bivši kapiten Denis Mujkić koji potražuje 72.400 KM. 

Ugovori Mujkića odnose se na sezone od 2008. do 2011. godine, a u konačnu sumu uračunate su i zatezne kamate. Mujkića je, kao i Zoletića, zastupala Advokatska kancelarija Salkanović iz Živinica. 

O tome je danas na press-konferenciji govorio predsjednik UO Azmir Husić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

„Obavješteni smo o presudi i jučer smo uložili žalbu. Učinit ćemo sve da zaštitimo Slobodu. No, svi oni koji tuže Slobodu trebali bi znati da samo od žive Slobode mogu imati koristi. Od mrtve Slobode neće je imati niko. Ne bježimo od obaveza, ali cilj nam treba da Sloboda postane gigant i da onda svako dobije ono što mu se duguje“, kazao je Husić.

U Općinskom sudu Tuzla nalazi se još nekoliko tužbi bivših fudbalera. Bivši predsjednik UO Davud Zahirović također je najavio pokretanje tužbe.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.