Husić: Premijer liga, ali kako?

Obavljena prozivka na Tušnju

Husić: Premijer liga, ali kako?

Tridesetjedan fudbaler odazvao se prozivci u FK Sloboda, koja je upriličena danas tačno u podne. Sastanak s igračima održali su šef stručnog štaba Smajil Karić i predsjednik Upravnog dbora Azmir Husić, a potom je održan prvi trening u novoj sezoni.

Na prozivci, kako smo pisali, nije bilo Gradimira Crnogorca i Renata Gojkovića, ali ni golmana Tine Divkovića i Harisa Ribića. Crnogorac se nije dogovorio s rukovodstvom Gojković će u Čelik, dok su Divković i Ribić navodno odlučili da napuste matični klub. 

Trener Karić kaže kako će se prvih sedam dana raditi na podizanju fizičke spreme, a u subotu će u Bijeljini s Radnikom odigrati prva pripremna utakmica. U drugoj sedmici rada broj skratit će se spisak fudbalera na koje se računa. 

“Zna se da su naše ambicije prvo mjesto. Nekoliko je igrača došlo na probu, neku će još doći i učinit ćemo sve da kompletiramo kvalitetan tim”, kaže trener Smajil Karić.

Nije pomenuo koliko igrača planira angažovati, ali je za bilo kakva dovođenja neophodna finansijska injekcija.

“Ambicije? Rekao bih: “Premijer liga, ali kako”. Potrebno je da se u taj projekat uključi širi broj ljudi, prvenstveno općina. Ja ću učiniti sve da ekipa ima dobre, najbolje uslove. Ali, morat će se i mnogi drugi uključiti ako našoj Slobodi žele dobro”, kaže predsjednik UO Azmir Husić. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Na Tušnju je bio predsjednik Skupštine Mirsad Muharemagić, navijači Suman, Suljo, Geca, Duspara, Sanel... Iz Upravnog odbora samo Azmir Husić. Prvi trening su obavili: Kemal Hadžić,

Emir Hodžić, Edin Ribić, Izet Jašarević, Adnan Salihović, Muamer Nezić, Mirza Čejvanović, Muhamed Omić, Omar Pršeš, Mirza Musić, Mirnes Selamović, Damir Mehidić, Admir Velagić, Adnan Mujkić, Maid Jaganjac, Šerif Hasić, Emir Omerović, Edin Fejzić, Enes Brčkalić, Mirsad Mehanović, Mirnes Smajlović, Sadik Hasanović, Almis Kasumović, Adi Kadić, Sadžid Fazlić, Sakib Brezičanin i nekoliko igrača koji su stigli na probu.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije