Husić predlaže: Održati sastanak klubova i IO FSBiH

Vjeruje u bolje sutra bh. fudbala

Husić predlaže: Održati sastanak klubova i IO FSBiH

Adnan Beganović

Na današnjem sastanku premijerligaša čiji je inicijator FK Sarajevo pojavili su se predstavnici četiri kluba i to domaćina sastanka, Veleža, Olimpika i Mladosti.

Ostalih osam premijerligaških klubova odbilo je poziv FK Sarajevo uz konstataciju da su spremni raspravljati o stvarima koje će donijeti napredak bh. fudbalu, ali da trenutno nije vrijeme za takve stvari.

Na sastanak se nije odazvao ni Tuzla City, a upravo smo od alfe i omege ovog kluba, te člana Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Azmira Husića dobili komentar zbog čega se nisu odazvali na sasatanak.

Husić, je jedan od rijetkih fudbalskih radnika, koji svoje novce zarađene u Sjedinjenim Amričkim Državama i u Bosni i Hercegovini ulaže u fudbal, pa shodno tome njegova riječ trebala bi imati na težini.

Husić smatra da je sve urađeno na brzinu, te da se treba poštovati institucija Fudbalskog saveza BiH, a tek kada se iscrpe sve solucije, onda poduzimati rigorozne mjere,

"Sastanak je sazvan na brzinu, Ne poštujemo institucije države, a to jeste i Fudbalski savez Bosne i Hercegovine. Pozdravljam bilo kakvu priču koja znači napredak naše lige, to nam je u interesu svima. Mislim da se na kraju treba održati sastanak svih klubova sa Izvršnim odborom Fudbalskog saveza BiH. Trebamo svi dati saglasnost za taj sastanak i obratiti se IO. Siguran sam da nećemo biti odbijeni", ističe Husić za SportSport.ba.

Oglasi

Ovaj priznati fudbalski radnik smatra da je u ovom trenutku najbitnije oformiti nezavisnu sudijsku komisiju u kojoj neće sjediti ljudi koji su po bilo kojem osnovu zavise od Saveza ili klubova.

"Trebamo biti iskreni, stanje nije sjajno, ali je mnogo bolje nego što je bilo u bliskoj prošlosti. Najvažnije je imati nezavisnu sudijsku komisiju čiji članovi ni po kojem osnovu neće zavisiti od Saveza ili klubova. Moramo svi zajedno analizirati situaciju, tražiti riješenje. Ukoliko Savez nakon zahtjeva za sastanakom o kojem sam govorio bude ignorisao klubove, onda praviti i neke radikalne mjere. Uvjeren sam da se može postići dogovor koji će donijeti dobro bh. fudbalu", zaključio je Husić.

Podsjetimo, na današnjem sastanku predstavnici Sarajeva, Veleža i Mladosti donijeli su i zaključke:

tri premijerligaška kluba FK Sarajevo, FK Mladost Doboj Kakanj i FK Velež donijeli su odluku da se formira udruženje premijerligaša, te će u narednim danima biti pokrenuti pravni i drugi logistički koraci,

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

- preostali klubovi koji se takmiče u najvišem rangu takmičenja su dobrodošli da se pridruže kada procjene da je za to došlo vrijeme,

- FK Mladost Doboj Kakanj, FK Velež i FK Sarajevo će javno izvještavati o svim potencijalnim nepravilnostima u narednom periodu, te će ukoliko procjene da se nastavlja proces narušavanja integriteta takmičenja, razmotriti opciju izlaska iz lige.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chico
Jado jadni. Ulizujes se Savezu sad kad si upao u Vicin IO. Pristao si na igranku, da Borac bude sampion
13 3
Kupusar
Koja mrznja prema Sarajevu,dno dna.Jedva cekaju neku vrstu krize u nasem najvecem klubu,da se salju ponizavajuce poruke.E sad Sarajevo ne treba vam veci motiv,vidjeli ste gdje bi vas voljeli vidjeti.
13 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi