Husić: Savez jednom mora poslušati glas klubova!

Vjeruje u nastavak prvenstva

Husić: Savez jednom mora poslušati glas klubova!

S. Mlaćo

Još uvijek je velika enigma da li će se prvenstvo u Premijer ligi nastaviti.

Klubovi žele povratak na zeleni teren, no jasno je da se za to moraju steći uslovi. Ipak, stanje u našoj zemlji je iz dana u dan sve bolje, pa čak i daleko bolje nego u nekim drugim državama gdje se život već normalizovao, pa su svi optimisti.

Prvi čovjek FK Tuzla City Azmir Husić smatra da su samo dvije opcije realne, nastavak ili kraj prvenstva uz poništenje istog.

"Ovo prvenstvo bi regularno bilo samo ako se nastavi ili da se poništi sezona. Treće opcije nema. Najrealnija da je da se nastavi", kazao je Husić na početku razgovora za SportSport.ba.

Tuzla City je u igri za mjesto koje vodi u Evropu, a trenutno je sa bodom zaostatka sa četvrtoplasiranim Borcem.

Banjalučani će prema trenutnom stanju u Evropi ukoliko se prvenstvo prekine, a istakli su da su o nastavku treba odlučivati Krizni štab u RS. Husić je pomalo ljutito reagovao na ovu konstataciju.

"Ti ljudi nas drže u nekom šahu 20 godina, to treba riješiti. Njima treba Savez da izda nalog da se prvenstvo igra i da se svako prilagodi uslovima koje Savez nametne. Oni nas ucjenjuju kroz politiku, pa sada kroz fudbal da li ćemo nastaviti. Dajte više, dosta... Smiješno je to".

Kako gledate na to da se želi već planirati nova sezona, iako sigurno ne znamo kakva će biti situacija u augustu, i teško je očekivati da tada rizici budu manji nego u junu.

"RS prati Srbiju, a Srbija evo ukida mjere. Mi moramo poštovati NS BiH, te sam siguran da će se steći uslovi u u narednih mjesec dana da se prvenstvo nastavi. Sigurno da ima tu pritisaka, no mi moramo raditi ispravnu stvar. Ispravno je ono za što želi većina. Ne možemo sada ugađati nekom Borcu ili šta ja znam kome. Razumijemo da je u RS teža situacija nego u Federaciji, ali ti klubovi se mogu prilagoditi ostalima iz Federacije".

FK Velež je već istakao prijedlog da klubovi iz RS ukoliko ne budu imali uvjete igraju na trenima klubova iz Federacije.

"Svi ćemo se potruditi da olakšamo uslove, da igramo na neutralnom terenu jer će se svakako igrati bez publike. Neka igraju na terenu u Federaciji kao domaćini, svi ćemo se potruditi da se to ostvari i da se prvenstvo završi na terenu. Opet ponavljam, najbolje rješenje je da se prvenstvo nastavi, a druga opcija je da se poništi, te da se igra nova sezona. U pitanju je 11 kola, to je mjesec i po dana, maksimalno dva mjeseca, plus Kup".

Osoba ste iz biznisa, dobro znate koliko bi povratak sporta značio i u ekonomskom smislu.

"Ovo nije nešto bezveze, nije izmišljeno, ovo postoji, mislim na pandemiju. Ali, mislim da će nas više ubiti ako se samo predamo. Ako se suprostavimo i poduzmemo mjere, a dobro stojimo kao država, možemo uraditi mnogo toga. Pa igrati i fudbal, te pokrenuti život. Najgora opcija je da ne igramo".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U četvrtak je i sjednica IO NS BiH. Šta očekujete vi, kakvu poruku imati za ljude koji donose odluku?

"Mislim da bi oni koji rade u Savezu trebali dobro da razmisle kakvu će odluku donijeti i koliku štetu mogu nanijeti bh. fudbalu. Vrijeme je više jednom da Nogometni savez počne slušati klubove i njihova mišljenja. Nekada se na tim sastancima Saveza i klubova razgovarali da li hoćete trokružni sistem ili neki drugi i 90 posto klubova se izjasni za jedno, a Savez uradi drugo. To je ono, hajde da vas upitamo, ali to ćemo prekrižiti. Savez mora uvažavati klubove i njihove statove, to su njegovi glavni predstavnici", kazao je prvi čovjek FK Tuzla City Azmir Husić na kraju razgovora za SportSport.ba.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Samoiskreno
Najvece razocarenje su navijaci Sarajeva, koji prizivaju prekid i da im se dodijeli titula, moze li jadnije?? Zavrsiti ili ponistiti sezonu. Opcija vise nema
9 5
tcity055
Sve iznijeto je apsolutno argumentovano. Ligu nastaviti ili poništiti. To što se i Marinović stavlja na stranu Borca i RS nije čudo al je čudo da Sarajevo koje ima najbolji tim hoće titulu za zelenim stolom.
7 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi