Husref Musemić i FK Sarajevo u ponedjeljak sjedaju za stol

Pregovori o novom ugovoru

Husref Musemić i FK Sarajevo u ponedjeljak sjedaju za stol

M. Šljivak

Husref Musemić odveo je FK Sarajevo do dvostruke krune u ovoj sezoni.

Bordo tim je po prvi put u historiji došao do duple krune, pa će tako Musemić ući u historiju tima sa Koševa.

Musemiću na kraju ove sezone ističe ugovor sa šampionon BiH. Želja za nastavkom saradnje postoji, a 57-godišnji stručnjak će ubrzo sjesti za stol sa rukovodstvom kluba.

Prva runda pregovora o novom ugovoru bit će obavljena u ponedjeljak. Musemić će iznijeti svoje zahtjeve pred rukovodstvo kluba, nakon čega će čelnici Bordo tima donijeti konačnu odluku.

Sarajevo ovu sezonu završava utakmicom protiv GOŠK-a u Gabeli. Slavlje je u glavnom gradu BiH bilo dobrih sedam dana, ali je sada došlo vrijeme da se okonča ova veoma uspješna sezone.

Da li će u narednu sezonu tim ući pod vodstvom Husrefa Musemića, vjerovatno ćemo znati veoma brzo.

On je u posljednjem mandatu klub preuzeo u augustu 2017. godine. Vodio je ekipu u ukupno 71 utakmici i ostvario je učinak od 45 pobjeda, 11 remija i samo 15 poraza.

Musemić je izabran i za najboljeg trenera Premijer lige u protekloj sezoni, a u utakmici protiv Zvijezde 09 klub s Koševa je vodio po 300. put.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sutra ekipu vodi 301. put, a sigurno je da se nada da će se ova brojka u narednom periodu i povećati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

VelaHavle
Porucujem Upravi FKS da se ne zajebavaju. Hvala
8 0
Šulc
Upravo nemoj da sitnicite bolje on nego za manju lovu bilo ko drugi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi