Riješeno pitanje budućnosti Husrefa Musemića

Igman potvrdio

Riješeno pitanje budućnosti Husrefa Musemića · Zvanično

E. Škorić

Ako je i bilo određenih sumnji, više ih nema, nakon što je Fudbalski klub Igman danas objavio konačnu odluku.

"Šef stručnog štaba koji je već pridobio brojne simpatije u Konjicu i s kojim je naš klub izborio primarni cilj prethodne sezone, a to je opstanak u društvu najboljih, ostaje i vodit će Igman u narednoj sezoni Premijer lige BiH!", objavili su iz Igmana.

Musemić je na klupu ekipe iz Konjica sjeo krajem 2022. godine i odmah napravio sjajne rezultate, a na kraju ostvario cilj i zadržao tim u elitnom rangu bh. nogometa.

Igman je u trenutku dolaska Musemića bio na dnu tabele sa 17 bodova, no otkako se pojavio proslavljeni trener, mnoge su se stvari promijenile nabolje.

Ovaj 61-godišnji stručnjak vodio je Igman na 14 utakmica ove sezone i ostvario je pet pobjeda, uz pet remija i četiri poraza. Najvažnija bila je ona u posljednjem kolu na Koševu protiv Sarajeva (4:2).

Upravo je u Sarajevu Musemić ostavio najveći trag, a dosta dobro vodio je i ostale klubove kao što su Tuzla City, Mladost Kakanj, Sloboda Tuzla, Olimpik.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kao igrač je nastupao u njemačkoj, Nizozemskoj, Škotskoj, a istakao se igrama za FK Sarajevo i FK Crvena zvezda.

Sve u svemu, u Igmanu su svjesni da je Musemić prava osoba za njih i da će imati mnogo veće šanse da ostanu u ligi i naredne sezone sa iskusnim strategom na klupi.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pametan potez uprave kluba. Odličan trener
0 1
Fejker
Bravo za Igman, bravo Husrefe !
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi