Husref Musemić više nije trener FK Igman!

Čeka se sada nova vijest sa Koševa

Husref Musemić više nije trener FK Igman! · Zvanično

E. Škorić

Fudbalski klub Igman Konjic večeras je obavijestio javnost da je saradnja sa šefom stručnog štaba Husrefom Musemićem sporazumno raskinuta.

"FK Igman Konjic zahvaljuje se gosp. Musemiću na dosadašnjem i želi puno sreće i uspjeha u budućem radu", poručili su iz Igmana.

Musemić je danas stigao na trening svog tima, ali nije govorio o svom statusu. Već nekoliko dana snažno se povezuje sa svojim bivšim klubom, FK Sarajevo, pa je čini se sada spreman da zasjedne na klupu Bordo tima.

Musemić je razgovarao sa Ismirom Mirvićem, tako da je sve izvjesnije da će vrlo brzo i Sarajevo objaviti kako je Musemić novi - stari trener.

Inače, za Musemića bi ukoliko postane trener to bilo peti put da preuzima FK Sarajevo, a jasno je da će pred njega ili nekog drugog biti postavljeni najviši ciljevi.

Oglasi

Do sada je Husref Musemić bio trener Igmana iz Konjica kojeg je prošle sezone ostavio u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Husref Musemić je prvo radio kao pomoćnik kod Nermina Hadžiahmetovića krajem 20. vijeka, da bi onda samostalno vodio Sarajevo na 42 utakmice od jula 2002. do septembra 2003. godine.

Ponovo je sjeo na klubu Sarajeva 2005. godine i do juna 2008. vodio ovaj tim u 83 utakmice.

Nakon toga u klub se vraća u martu 2013. godine i zadržao se do decembra iste godine, te je klub vodio u 35 utakmica.

Posljednji mandat imao je od augusta 2017. godine do decembra 2019. kada je smijenjen u trenutku kada je klub bio na prvom mjestu Premijer lige BiH, a u tom periodu vodio je 96 mečeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim Sarajeva, u trenerskoj karijeri vodio je još Olimpik, tuzlansku Slobodu, kakanjsku Mladost, Tuzla City i sada Igman iz Konjica.

Treba svakako istaći i to da je sa Sarajevom dva puta osvajao Premijer ligu BiH i dva puta Kup, dok je s Olimpikom 2009. godine bio prvi u Prvoj ligi FBiH i izborio promociju.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...HAHAHAHAHAHAHAHAH gledaj Seljovaca sto su zapjenili,znaju da kad dodje Husref pitanje titule je rijeseno...Sarajevo je novi sampion...guza gace zvace hihihihihihihihihihi...
2 6
ALLSTAR
Igman je za mene 100 % uradio pravu stvar Ko je on da ide dogovarati sa drugim timom a trener još Igmana Sad kad se nije dogovorio sa Sarajevom vraćam se u Konjic e jbg sad
5 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi