Musemić: Teško se vratiti kad primite dva gola za 10 minuta; Ivanković: Najbolji meč u sezoni!

Nakon meča na Pecari

Musemić: Teško se vratiti kad primite dva gola za 10 minuta; Ivanković: Najbolji meč u sezoni!

S. Grebović

Fudbaleri Širokog Brijega večeras su na Pecari slavili protiv Tuzle Cityja rezultatom 2:1.

Golove za Široki postizali su Vukoja sa bijele tačke i Lukić, dok je za goste strijelac bio Gavrić.

Domaći su tako slavili prvi put nakon četiri kola, dok je Tuzla City doživjela i prvi poraz u sezoni, ali je i pored toga ostala na liderskoj poziciji sa 22 boda.

Evo kako su u izjavama za Moju TV ovaj susret vidjeli treneri oba tima, Husref Musemić i Jure Ivanković.

"Teško se vratiti u susret kada primite dva gola u 10 minuta. Pokušali smo se vratiti izmjenama, ali nismo uspjeli. Nedostajalo nam je par igrača iz prve postave koji večeras nisu mogli igrati. Čestitam Širokom na pobjedi, mora se nekad i izgubiti. Mislim da je glavni uzrok poraza to što smo loše otvorili meč...".

Tuzla City u narednom kolu na svom terenu dočekuje Velež.

"Velež je svoju utakmicu igrao jučer, a mi danas, no to je tu. Sličan nam je ritam. Potrudićemo se da osvježimo ekipu i nadam se da će nam se vratiti igrači koji su nam nedostajali".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sa druge strane, Jure Ivanković je rekao sljedeće:

"Mislim da smo odigrali najbolji meč u sezoni. Prvo poluvrijeme smo bili odlučni i hrabri. Igrali smo visoki presing i nakon 2:0 smo nastavili u istom ritmu. Bilo je situacija koje su mirisale na šanse gostiju, ali hvala Bogu izdržali smo. U narednom kolu igramo komšijski derbi sa Posušjem. To su naši sportski prijatelji. Drago mi je da su se vratili u ligu. Idemo na pobjedu u tom meču", poručuo je.

Promo

Top Komentari

emanuelmacron
Znao sam malo ozbiljniji tim,i kokosari nemaju sanse,doduse i Sa Slobodom,ste imali srece a ne nekog fudbalskog znanja,A husref nije neki strucnjak,osim kad su upitanju ovi jadni klubovi koji imaju velikih problema.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi