"Na poluvremenu je izgledalo kao nemoguća misija, ali pokazalo se opet kakav roster imamo"

Musemić i Miljanović nakon meča

"Na poluvremenu je izgledalo kao nemoguća misija, ali pokazalo se opet kakav roster imamo"

Endin Čaušević

Fudbaleri Tuzla Cityja su nakon penala pobijedili Borac i plasirali se u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine.

Borac je imao prednost od 1:0 iz prvog susreta i odlično je danas otvorio meč kada je Vušurović pogodio za vodstvo svoje ekipe 1:0, te se činilo da je u ovom dvomeču sve završeno.

Ipak, Tuzla City je u drugom poluvremenu uspio da preokrene. Prvo je u 68. minuti na 1:1 izjednačio Mehanović, a osam minuta kasnije Nsue pogađa za 2:1 i vodi meč u penal seriju.

U penal seriji uspješniji su bili gosti i to zahvaljujući sjajnom Fejziću koji je uspio da odbrani dva penala. Odlučujući penal zabio je Nsue i tako poslao Tuzla City u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine.

Nakon utakmice Husref Musemić i Nemanja Miljanović su otkrili svoje utiske u izjavi za Arena Sport.

"Loše smo otvorili meč s primljenim golom i na poluvremenu je to možda izgledala kao nemoguća misija. Napravili smo dvije izmjene i očito su one danas kao i neki dan dale rezultat i to je pokazatelj da imamo jako dobar roster igrača. Penali su bili lutrija i čestitam igračima na prolazu dalje, a Borcu želim sreću u nastavku prvenstva", rekao je Musemić.

Osvrnuo se i danas na sjajnog Fejzića.

"To vam je tako u fudbalu. Golman kada se razbrani sve ga ide, a kada ga stane ništa mu ne ide i to je tako".

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Svoj osvrt na utakmicu nakon Musemića dao je i trener domaće ekipe Nemanja Miljanović.

"Dosta dobra utakmica s naše strane, dovoljno kreiranih šansi koje nismo iskoristili. Falio nam je taj drugi gol, nismo ga dali i Tuzla City se vratio u meč. Čestitam im na prolasku, imali su danas sjajnog pojedinca u svom golmanu, a mi se okrećemo narednom meču protiv Leotara", izjavio je Miljanović.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi